POZNATI REZULTATI OBDUKCIJE MARTINE I LAVA: Detalji smrti supružnika koji su ubili svoje sinove pa sebe
Foto: Zorana Jevtić

rezultati sudske medicine

POZNATI REZULTATI OBDUKCIJE MARTINE I LAVA: Detalji smrti supružnika koji su ubili svoje sinove pa sebe

Crna Hronika -

U telima Lava P.S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P.S. pronađeno je sledeće: da su imali alkohola u organizmu.

Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita.

To za Novosti navode u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, i dodaju da iz dostavljenih zapisnika o obdukciji tela pokojnih L.P.S. i M.P.S., proizilazi da su oboje preminuli zbog povreda koje su zadobili usled pada sa visine.

Bračni par je 1. marta uveče skočivši sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman 2, izvršio samoubistvo. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine.

Kako su vlastitoj deci uzeli živote

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza tela dvojice dečaka, pokazali su da je u telima mališana bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi.

Prvi toksikološki rezultati su pokazali da u telima dece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li je smrt dece prouzrokovana slučajno ili namerno.

- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana – saznaje se od izvora upoznatog iz istrage koja je još uvek u toku.

Ono što se za sada sigurno zna da deca nisu preminula usled nasilne smrti i da u ovom zločinu nije učestvovala treća osoba, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na telima dece u kući u Petrovaradinu, gde je par živeo, nije bilo vidljivih povreda, niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima pronađena flaša sa nekom supstancom.

Zajedno skočili sa 17. sprata solitera na Limanu

Martina i Lav su, držeći se za ruke, zajedno skočili sa 17. sprata solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman, a nakon što je utvrđen njihov identitet, sutradan, 2. marta u kući u Petrovaradinu gde su živeli kao podstanari pronađena su beživotna tela njihovih dvojice sinova.

U kući su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je reč o okultizmu i da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu. Istraga se vodi i u tom pravcu.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

02:10

NISU MOGLI DA IH PREHRANE, STIGLI SU DUGOVI Blažo Marković tvrdi da je OVO MOTIV zbog kog je MLADI PAR UBIO DECU I SKOČIO U SMRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track