MAJKA DEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA" REKLA DA KRIVICA NIJE NJENA: Mučna i teška atmosfera, roditelji žrtava očekuju odgovore (VIDEO)
Majka dečaka ubice stiže u sud, Foto: Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

MAJKA DEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA" REKLA DA KRIVICA NIJE NJENA: Mučna i teška atmosfera, roditelji žrtava očekuju odgovore (VIDEO)

Crna Hronika -

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar za danas je završeno.

Majka dečaka ubice, kako je Kurir pisao, na početku iznošenja svoje odbrane negirala je krivicu. Njoj se inače optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stavlja na teret nedozvoljeno držanje oružja i municije, pošto je na jednoj čauri u učionici istorije u kojoj je njen sin ispalio najviše hitaca, pronađen njen DNK trag.

- Majka dečaka ubice danas je iznela svoju odbranu u kojoj je rekla da smatra da ona nije kriva. Odbila je da odgovara na pitanja tužilaca kao i advokata, odnosno zastupnika porodica žrtava, već je pristala da odgovori samo na ono što imaju da je pitaju njeni branioci i članovi porodica ubijenih i ranjenih - kaže izvor Kurira.

Dečak ubica i njegovi roditelji
Dečak ubica i njegovi roditeljifoto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Nastaval suđenja, kada bi trebalo da se nastavi sa ispitivanjem majke, zakazan je za 21. maj.

Njenom današnjem izlaganju, u sudnici je prisustvovao i deo roditelja ubijene dece, dok je nekoliko njih sudnicu napustilo jer "nisu mogli da slušaju neiskrene izjave žaljenja".

Oni koji su imali snage da ostanu da prate, iz sudnice su izašli uzrujani. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupnik porodica, rekla je po završetku današnjeg suđenja da je atmosfera bila teška i užasna za sve oštećene.

01:38

Zora Dobričanin daje izjavu nakon suđenja

- Blago svima koji nisu u sudnici jer je atmosfera mučna i teška. U toku je iznošenje odbrane okrivljene, što će se nastaviti i na narednom ročištu. Teško kad sa jedne strane imate porodicu dečaka koji je odgovoran za ubistva, a sa druge roditelje ubijene, ranjene dece, sestru Dragana Vlahovića koji traže odgovore na pitanja, a ne dobijaju ih - rekla je advokatica nakon suđenja.

Okrivljena majka izašla je poslednja sa advokaticom i sa naočarima na očima samo užurbano otišla.

Kako je Kurir pisao, na prethodnim suđenjima i otac dečaka je negirao krivicu tvrdeći da smatra da "ne treba da robija za nešto što nije učinio".

- Osim teške atmosfere u sudnici, današnje suđenje obeležila je i dramatična i burna rasprava advokata koji brane roditelje dečaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu. Posle iznošenja odbrane majke dečaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na deo njene odbrane o vežbanju gađanja dečaka u streljani u koju ga je otac vodio - objasnio je sagovornik Kurira.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track