Teško povređena žena pešak na  Mirijevskom vencu

Beograd

Teško povređena žena pešak na Mirijevskom vencu

Crna Hronika -
Ženska osoba stara oko 47 godina je kao pešak na Mirijevskom vencu 46 zadobila povrede glave, potres mozga, razderotinu desnog ramena, povredu stomaka i grudnog koša

BEOGRAD - Tokom protekle noći u Beogradu se dogodilo osam saobraćajnih udesa u kojima je devet osoba povređeno, od kojih dve teže, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Jedna žena teško je povređena kao pešak u saobraćaju jutros oko 06.30 časova na Mirijevskom vencu, rekla je Macura. Ženska osoba stara oko 47 godina je kao pešak na Mirijevskom vencu 46 zadobila povrede glave, potres mozga, razderotinu desnog ramena, povredu stomaka i grudnog koša. Teško povređena žena prevezena je na odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, kazala je Macura.

Jedna osoba je povređena jutros oko 06.20 časova u saobraćajnom udesu u Resniku na prelazu preko pruge, izjavila je Macura. Muškarac star oko 60 godina zadobio je povredu grudnog koša i prevezen je u Urgentni centar, a nesreća se dogodila kada je "voz udario u automobil".

Oko 02.55 časova u Lončarskoj ulici u saobraćajnom udesu muškarac star oko 55 godina, vozač, zadobio je oguljotinu u potiljačnom predelu glave, ali nije vožen u bolnicu, rekla je Macura.

Nešto posle dva časa nakon ponoći u saobraćajnom udesu u Karađorđevoj ulici kod autobuske stanice dve osobe su povređene. Žena stara oko 51 godinu i druga ženska osoba stara oko 32 godine zadobile su povrede glave i prevezene su na VMA, navela je Macura.

Jedna osoba teško je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 00.55 časova u Bubanj Potoku kod naplatne rampe, rekla je Macura. Muškarac star oko 40 godina, vozač, zadobio je povrede više organa. On je imao povrede glave, grudnog koša, prelome desnog kuka, stopala, leve potkolenice, skočnog zgloba, desne natkolenice i potkolenice, krvario je iz usta. Povređeni muškarac prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju, dodala je Macura.U saobraćajnom udesu oko sinoć oko 23.30 časova na uglu ulica Ruzveltove i Preradovićeve muškarac star oko 50 godina zadobio je istezanje vrata i prevezen je na VMA, istakla je Macura.

U saobraćajnom udesu oko 21 časa na starom obrenovačkom putu kod Makiša žena stara oko 50 godina zadobila je povredu glave, ali je odbila bolnički tretman, kazala je Macura. U saobraćajnom udesu oko 19 časova na Železničkoj stanici na Dunavskom koloseku mladić star 22 godine, pešak, zadobio je povredu kolena, navela je Macura.Hitna pomoć je tokom protekle noći obavila 122 intervencije od kojih 22 na javnom mestu, a pomoć lekara najčešće su tražile osobe sa hipertenzijom, srčani bolesnici i astmatičari, rekla je Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja