SKANDAL: Sin sudije Ivoševića optužen za prevaru!

SKANDAL: Sin sudije Ivoševića optužen za prevaru!

Crna Hronika -
Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević nije hteo da komentariše optužnicu protiv sina Milana, osumnjičenog da je oštetio Hipo Alpe-Adrija banku za 15 miliona franaka

BEOGRAD - Otac delio pravdu, a sin je pogazio!Protiv Milana Ivoševića, sina bivšeg sudije Vrhovnog suda Srbije Zorana Ivoševića, Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu koja ga tereti da je zajedno s Milošem Ljujićem, vlasnikom hotela „Srbija“, i još sedmoro saradnika od 2007. do 2012. prevarom oštetio Hipo Alpe-Adrija banku za oko 765 miliona dinara, odnosno 15 miliona švajcarskih franaka!U optužnici se navodi da su optuženi, preko sistema povezanih preduzeća pod svojom kontrolom, tokom 2007. godine od Hipo Alpe-Adrija banke, po osnovu kredita, dobijali novac za kupovinu akcija preduzeća koja su bila u postupku privatizacije. Tako je Milan Ivošević sa saradnicima, nakon kupovine akcija, kroz međusobno trgovanje i uz istovremeno obaranje vrednosti akcija na berzi, prenosio akcije na druga preduzeća u vlasništvu okrivljenih.- Potom su prodali njihove akcije, nakon čega je nad tim kupljenim firmama pokrenut stečaj. Oštećena banka nije uspela da naplati potraživanja jer je utvrđeno da je vrednost nekretnina višestruko niža od one koja je procenjena prilikom uzimanja kredita - piše u optužnici na kojoj se našlo i ime Milana Ivoševića.Zoran Ivošević nije želeo da komentariše podizanje optužnice protiv svog sina:- Ne znam za tu optužnicu! To sad prvi put čujem od vas. I neću da komentarišem - ljutito je rekao bivši sudija Vrhovnog suda.- Gospodine Ivoševiću, zovem vas da mi prokomentarišete nešto što ima veze s vama i vašim sinom. Vi ne želite da komentarišete i molim vas nemojte da posle kažete da smo nešto pisali a da vas niko nije zvao.- Pišite što god hoćete i šta mislite da treba da pišete - odbrusio je Ivošević.- Mi ne pišemo ono što hoćemo, nego ono što je istina! Ako ne znate o čemu je reč, evo ja ću vam sada pročitati optužnicu.- Nemojte mi više ništa čitati, niti govoriti! - rekao je Ivošević i prekinuo vezu.

Optužen i vlasnik hotela „Srbija“ Miloš Ljujić
Optužen i vlasnik hotela „Srbija“ Miloš Ljujić

Sporazum sa okrivljenimTužilaštvo za organizovani kriminal je u ovom predmetu u toku istrage zaključilo sporazum o priznavanju krivičnog dela sa okrivljenim Ferencom B., na osnovu kojeg je Viši sud u Beogradu okrivljenom izrekao kaznu zatvora od dve godine i četiri meseca i novčanu kaznu od pet miliona dinara.

Napao i Aleksandra VučićaZanimljivo je da je Zoran Ivošević, samo dan posle podizanja optužnice protiv svog sina Milana, optužio Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade, da vrši pritisak na sud čestim izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili ne i da kao moćan čovek ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije. Napad na Aleksandra Vučića prokomentarisao je ovako:- Ne znam šta sam izjavio, znate. Neću vama ništa da kažem o tome.Potom je negirao svoje reči i naveo da „jeste izjavio nešto, ali nije pročitao da li je to tačno preneto“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja