ČUMETU PRITVOR DO 30 DANA: Ljubiša Buha do daljeg iza rešetaka!
Foto: Pancic

Nasilje u porodici

ČUMETU PRITVOR DO 30 DANA: Ljubiša Buha do daljeg iza rešetaka!

Crna Hronika -
Buha je uhapšen u subotu zbog napada na službeno lice i nasilja u porodici

BEOGRAD - Zaštićenom svedoku Ljubiši Buhi Čumetu večeras je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu određen pritvor do mesec dana. Treće osnovno tužilastvo tereti Buhu da je 3.oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Buha se tereti i da je 8.novembra izvršio nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja i time izvršio krivično delo napad na službeno lice. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi tokom istrage mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Kako saznaje Tanjug, Buha je na saslušanju kod tužioca rekao da ne priznaje krivično delo "i da njegova žena nije normalna". Prema njegovim tvrdnjama, nikada nije imao nikakav sukob sa njenim obezbeđenjem.

Pošto se Buhin advokat nije pojavio na saslušanju zbog štrajka advokata, njemu je postavljen advokat po službenoj dužnosti kojeg je kasnije ovlastio kao svog izabranog branioca. Buha je zaštićeni svedok u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Ljubiša Buha Čume (50), svedok-saradnik, uhapšen je u svojoj kući u Surčinu zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici i da je prilikom intervencije policije napao jednog policajca. Buhu je pre osam dana policiji u Surčinu prijavila supruga Ivana Buha Tulović, tvrdeći da je on fizički nasrnuo na nju, pocepao joj majicu i izbacio je iz kuće.

Kako Kurir saznaje, Buha je pre nekoliko dana poslao pismo Upravi kriminalističke policije.- Buha je znao da će mu policija zakucati na vrata. Napisao je da mu ne dolaze u kuću i da, ko god da mu bude prišao, neće se dobro provesti. Kad je juče policija došla, on je nasrnuo na jednog policajca. Nekoliko puta ga je gurnuo i krenuo je da ga udari. Onda je uhapšen. Pretpostavljamo da su u pitanju porodični problemi jer ga je žena napustila pre nekoliko dana. Inače, Buha traži da ga puste iz pritvora jer ima strah od zatvorenog prostora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track