DAN POSLE EGZEKUCIJE U NS: Ubijeni Opačić bio na godišnjem odmoru
Foto: Slađana Stojanović

Vođa veterničkog klana robijao u Sremskoj Mitrovici

DAN POSLE EGZEKUCIJE U NS: Ubijeni Opačić bio na godišnjem odmoru

Crna Hronika -
U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je Nenad Opačić bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove". Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta. Izlazio i vikendima bez policijske pratnje zbog dobrog vladanja

BEOGRAD - Ubijeni vođa "veterničkog klana" Nenad Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove". Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta.

Foto: Beta
Foto: Beta

U Upravi je rečeno da je Opačiću ostalo još tri godine zatvora jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine. Opačić je, kako su ranije pisali mediji, izlazio tokom vikenda bez policijske pratnje iz zatvora zbog dobrog vladanja.

Opačić i njegova supruga ubijeni su oko ponoći, u novosadskoj ulici Braće Drobnjak u Novom Sadu, hicima iz vatrenog oružja. Opačić je bio uhapšen u akciji "Sablja" 2003. godine. On je 2007. godine osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora zbog rasturanja droge na području Novog Sada i prigradskog naselja Veternik i drugih krivičnih dela. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track