DRIPCI JAČI OD DRŽAVE! Srbija na nogama zbog fudbalera (22) koji se obesio zbog zlostavljanja!
Foto: Nebojša Mandić

Revolt

DRIPCI JAČI OD DRŽAVE! Srbija na nogama zbog fudbalera (22) koji se obesio zbog zlostavljanja!

Crna Hronika -

Nemoć.Lokalna policija, tužilaštvo i sud nisu u stanju da se obračunaju s dvojicom okorelih nasilnika, koji - uprkos dokazima da su zverski batinali fudbalera - i dalje šetaju slobodno

KRALJEVO - Tragična smrt Dragana Miloševića (22), koji je prošle nedelje izvršio samoubistvo vešanjem zbog teške traume koju je preživeo nakon što su ga brutalno pretukli Savo Pavlović (49) i Predrag Milošević (49), podigla je na noge i uzbunila čitavu Srbiju.Jeziva sudbina nesrećnog mladića i njegove porodice duboko je potresla javnost, koja je istovremeno ostala zgrožena činjenicom da država pune četiri godine nije u stanju da uhapsi, a kamoli osudi i kazni zveri koje su ga oterale u smrt.

Bes, razočaranje i osećaj nesigurnost u vitalne državne institucije dodatno je podgrejao snimak zverskog mučenja pokojnog Miloševića, koji je Kurir prekjuče objavio. Međutim, ni taj krunski dokaz divljaštva nije bio dovoljan da dvojicu ozloglašenih kraljevačkih kabadahija, s pozamašnim policijskim dosijeima, smesti iza rešetaka.Šuruju s inspektorimaNaime, kraljevačko Osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu tek u julu 2016, tri i po godine nakon incidenta u kladionici „Olimp“, a nesrećni mladić je na sudu saslušan tek pre dva meseca, kad je detaljno opisao torturu kojoj je bio izložen.

- Poznato je da obojica nasilnika šuruju s pojedinim kraljevačkim policajcima, koji su verovatno i u ovaj slučaj umešali prste kako bi ih zaštitili. Neverovatno je da istraga događaja koji je snimljen na kameri traje toliko dugo. Nadležni bi to trebalo da ispitaju - ispričalo je juče za Kurir nekoliko Kraljevčana upućenih u slučaj.

Optuženi batinaši su, kako smo juče nezvanično saznali, ranije osuđivani na zatvorske kazne. Navodno, jedan od njih dvojice je čak proveo u italijanskom zatvoru 10 godina zbog ubistva karabinijera, ali je zvaničnu potvrdu o tome juče bilo nemoguće dobiti.Skloni incidentima- Obojica su stalni gosti po kafanama i kladionicama, a poznati su po tome da, kad popiju, umeju da izazivaju incidente - kazao je juče jedan Kraljevčanin koji je insistirao na anonimnosti.

Dragana Jovićević, neutešna majka žrtve, kazala je juče za Kurir da je danas trebalo da se održi drugo ročište u postupku koji se vodi protiv nasilnika iz kladionice, ali suđenje je odloženo do daljeg.- Advokatica mi je objasnila da ću zbog smrti sina ja morati da se pojavljujem na suđenjima. Zabrinuta sam jer su mi nasilnici prošli put pretili, ne želim da idem na sud i tresem se zbog njih. Hoću da ih pritvore i da im se sudi - rekla je nesrećna žena.

JEZIVO Šta je Dragan rekao policiji, a potom i na sudu„UBIĆEMO STOKU MALU, DAJ DA GA ZAKOLJEMO“Reporteri Kurira imali su uvid u iskaz Dragana Miloševića koji je dao policiji nakon incidenta 2013, a koji je potom i ponovio pre dva meseca, na saslušanju u kraljevačkom Osnovnom sudu.- U kladionicu sam tada došao sam i seo za prvi slobodan sto. U jednom trenutku mi se obratio čovek koga znam po nadimku Savo Šiptar i pitao me da li hoću nešto da popijem. Naručio sam kafu i Savo me je pozvao za njegov sto, gde sam seo između njega i čoveka kog znam po nadimku Vukas - kazao je nesrećni mladić, a potom nastavio:- Kada sam seo između njih, Savo mi je rekao da ih ja špijuniram i pratim. Nakon toga mi je Vukas skinuo jaknu i duks, pa je Savo počeo da me šamara i udara rukama u glavu. Zatim je i Vukas počeo da me udara pesnicama u glavu i bode hemijskom olovkom između rebara. Vukas je izvadio britvu sa crvenim koricama iz jakne i sečivo mi stavio pod bradu. Kad je Savo video da mi je Vukas stavio nož pod bradu, izvadio je crnu futrolu iz koje je izvukao nož i ubo me ispod šake - kazao je fudbaler.On je naveo da su ga britvom grebali ispod brade i sečivom dva puta uboli u teme, a da je Savo Pavlović potom kazao: „Ubićemo stoku malu, daj da ga zakoljemo!“- U kladionicu je ušla neka žena i rekla im da beže jer stiže policija. Vlasnik i radnik kladionice su mi prišli i dali krpu da se obrišem. Posle toga sam otišao kući - rekao je nesrećni mladić.

ŠLJAM Petoro svedoka nemi posmatračiPIZ*E ĆUTE I GLEDAJUU optužnom aktu koji je Kurir ranije objavio, kao i na snimku koji posedujemo, vidi se da za stolom za kojim se odvija mučenje sedi još petoro ljudi. Oni mirno posmatraju prebijanje osamnaestogodišnjeg mladića, bez i najmanje reakcije.- Kao svedoci, na ročišta su pozivani Stefan Obradović iz Šumarice, Vladimir Vukosavljević iz Mataruške Banje, Zoran Petrović iz Kraljeva, Nebojša Radovanović iz Konareva i Marina Pavlović iz Vrdila - navodi naš izvor.Dragana Jovićević, majka nesrećnog Miloševića, kaže da je svako ponovno čitanje spisa iz postupka koji se vodi uznemirava.- Ljudi koji su bili saučesnici i mirno gledali kako prebijaju moje dete sada su navedeni kao svedoci. Danas pravimo protest ispred kraljevačke policije jer Milošević i Pavlović ni dana nisu proveli u pritvoru. Posle toga ćemo otići ispred suda da protestujemo zbog odlaganja suđenja - rekla nam je majka pokojnog fudbalera.

ONI SU MIRNO GLEDALI MUČENJE DEČAKA

1. Stefan Obradović, Šumarica2. Marina Pavlović, Vrdila3. Vladimir Vukosavljević Mataruška Banja4. Zoran Petrović, Kraljevo5. Nebojša Radovanović, Konarevo

EKSLUZIVNO, FOTOGRAFIJA BATINAŠA: Oni su zverski tukli mladića koji se kasnije obesio!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) EKSKLUZIVNO! Pogledajte svirepo iživljavanje zbog kojeg se mladić (22) obesio

STRAVA U NOVOM BEOGRADU: Bivši fudbaler (22) obesio se o kvaku!

MLADIĆ (22) SE OBESIO ZBOG ZLOSTAVLJANJA: Fudbaler u grobu, siledžije na slobodi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja