ZLA KOB MEDICINSKE SESTRE: Trebalo da ide u penziju, ali je ostavili na poslu još 2 meseca
Foto: Kurir

Stravičan zločin u Domu zdravlja Šabac

ZLA KOB MEDICINSKE SESTRE: Trebalo da ide u penziju, ali je ostavili na poslu još 2 meseca

Crna Hronika -
Psihički bolesnik Vukašin Vilotić (42) bez ikakvog povoda prerezao grkljan Ljubinki Popović (57) usred prijemne sobe

ŠABAC - Vukašin Vilotić (42) iz Šapca zaklao je juče medicinsku sestru Ljubinku Popović (57) u službi Medicine rada šabačkog Doma zdravlja. Vilotić, koji je psihički bolesnik, nesrećnu ženu ubio je kuhinjskim nožem u ordinaciji, potom je oprao ruke i nož od krvi, izašao u prepunu čekaonicu i mirno seo na klupu ispred ordinacije.

Stravičan zločin dogodio se oko 11 časova u vreme pauze.

U domu porodice Popović šok i neverica. Sin Saša (33), ćerka Jelena (31) i suprug Mića slomljeni su od bola. Mnogobrojni prijatelji, komšije i rodbina ne mogu da dođu sebi zbog ubistva Ljubinke Popović.

Nesrećna žena važila je i na poslu i među prijateljima za omiljeno društvo i nekog ko je uvek bio spreman svima da pomogne.

- Jedan stariji čovek, kad je video da Vilotić izlazi iz ordinacije u kojoj sedi sestra i skuplja kartone pacijenata, ušao je unutra da proveri da li je pauza završena i vrisnuo: „Joj, ljudi, zaklaše sestru!“ - rekao je jedan od pacijenata koji su se zatekli u čekaonici.

Zabio nož u vratPotom je pritrčala servirka Slobodanka Pajić, koja se zatekla u hodniku.- Na podu u lokvi krvi, u samrtnom ropcu, ležala je Ljubinka na leđima. Tresle su joj se noge. Tu sliku ne mogu iz glave da izbacim - priča uznemirena Slobodanka.Kako je ubrzo utvrđeno, Vukašin je Ljubinki zabio nož u levu stranu vrata, a onda joj je prerezao grkljan.Ona je prebačena u šabačku bolnicu, ali pošto su bili presečeni krvni sudovi u vratu, nije imala šanse da preživi. Za to vreme osumnjičeni Vilotić mirno je u hodniku čekao policiju, koja ga je uhapsila.Ubica i žrtva se nisu poznavali, ali su se sretali u Domu zdravlja.- Vilotić je psihijatrijski slučaj. Ujutro je bio na redovnom pregledu kod psihijatra, a u Medicinu rada došao je da bi mu lekar prepisao redovnu terapiju - kaže naš izvor iz istrage.

Mesto zločina... Policija odvodi Vilotića iz Doma zdravlja
Mesto zločina... Policija odvodi Vilotića iz Doma zdravlja

Pregazio dete

Medicinske sestre ističu da se svakodnevno suočavaju s agresivnim pacijentima.- Iako imamo mnogo iskustva u radu, ne možemo da premostimo strah koji svakodnevno osećamo kad dođemo na posao - ne kriju suze sestre Svetlana Grujičić s oftalmologije i Vesna Đukić sa ORL.

Vukašin Vilotić proveo je nekoliko godina u zatvoru zbog saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio dete i pobegao s mesta nesreće. Po izlasku iz zatvora obilazio je novinare moleći ih da pišu članke o „nehumanom tretmanu“ koji je imao u zatvoru.

BizarnoHTEO DA BUDE VODITELJVukašin Vilotić je nedavno uz svoju fotografiju na Fejsbuku napisao da bi voleo da bude voditelj „Granda“:- Kakav frajer... Bolji od Vlade Stanojevića... Čomore, uzimaj me za voditelja „Granda“.

Tuga... Sin Saša i muž Mića
Tuga... Sin Saša i muž Mića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja