NOVI DETALJI: Majka zna ko je ubio Jelenu
Foto: Nebojša Mandić

Istraga ubistva Jelene Krsmanović Marjanović u Borči

NOVI DETALJI: Majka zna ko je ubio Jelenu

Crna Hronika -

Zorica Krsmanović nam je slaba tačka. Ona neće da daje izjave, ali je shvatila o čemu je reč, kaže Kurirov izvor iz istrage

BEOGRAD - Uloga Zorice Krsmanović, majke ubijene pevačice Jelene Marjanović (33), ključna je u istrazi ovog zločina i hapšenja ubice i njegovog pomagača, saznaje Kurir.Naš sagovornik iz istrage kaže da ona ćuti verovatno iz straha, ali da je i njoj jasno šta se dogodilo.- Majka ubijene Jelene nam je slaba tačka u istrazi. Ona neće da daje izjave, ali je shvatila o čemu je reč. Njena priča sigurno bi nam pomogla u rešavanju njenog slučaja - kaže naš sagovornik.Prevarili poligrafPodsetimo, Zorica je neposredno posle zločina rekla za Kurir „da čeka da ubica bude uhapšen i da će tek tada da progovori“. Iz ove izjave bilo je jasno da ima mnogo toga da kaže o ovom zločinu i odnosima u porodici. Međutim, ona je juče rekla za Kurir da nisu tačne tvrdnje da nešto krije i da jedva čeka dan kad će uhvatiti ubicu njene ćerke.- Ne znam ko je ubica. Da imam bilo kakve sumnje, rekla bih policiji. Pa moja ćerka je ubijena. Čekam da ga uhapse. Hoću da pogledam tog monstruma u oči! Do tada je sva pažnja usmerena na moju unuku Janu. Plašim se za nju i zeta Zorana, koga je Jelena mnogo volela - priča kroz suze Zorica i dodaje:- Jana je mnogo vezana za oca. Kad joj kažem da ostane kod mene, ona mi kaže: „Bako, moraš da me razumeš, ali ne mogu da se odvojim od tate.“ Čekam Jelenu, da je opet ugledam na vratima kuće. Kod Marjanovića je isto, svakog trenutka se nadam da će me sačekati.

Zajedno... Ćerkica Jana ne odvaja se od oca
Zajedno... Ćerkica Jana ne odvaja se od oca

Kamere u prigradskim autobusima koji voze za Borču i Crvenku pomogle su policiji u istrazi ubistva. Kako Kurir saznaje, one su tačno zabeležile kretanje pojedinih članova porodice Marjanović 2. aprila, a proverom njihovih izjava utvrđeno je da nisu govorili istinu gde su se u tom trenutku tačno nalazili. Sagovornik Kurira kaže da su ove kamere načinile značajan pomak u istrazi.- One su tačno snimile sve koji su dolazili i odlazili, a onda se dešavalo da ljudi prođu to pitanje na poligrafu, a kamere pokažu potpuno drugačije od onoga što su rekli. Prilikom ukrštanja i analiza izjava članova Jelenine porodice gde su se nalazili pre, za vreme i posle njenog nestanka na snimcima kamera iz autobusa bilo je očigledno da neki članovi ove familije ne govore istinu o svom kretanju - priča izvor iz istrage i dodaje:- U sklopu istrage policija je uzela i snimke sa sigurnosnih kamera iz prodavnice u naselju Crvenka. Na snimku od subote, kad je Jelena nestala, vidi se jurnjava automobila Marjanovića. Snimci su odneti na dalje ispitivanje.Čekaju se veštačenjaNaš sagovornik je dodao da kamera s kuće porodice Jahović iz Borče, koja se nalazi u blizini nasipa na kojem je navodno nestala Jelena, nije snimila ništa u vezi s ubistvom.- Pregledan je snimak, ali je kamera okrenuta ka objektima koji se obezbeđuju tako da nam ona nije bila od koristi - kaže izvor Kurira.Inače, juče je porodica Jahović demantovala da je u rodbinskim vezama s pevačicom Eminom Jahović.

Dokaz... Autobus sa linije 104 koji vozi do Crvenke
Dokaz... Autobus sa linije 104 koji vozi do Crvenke

Policija i dalje sumnja da su u ovaj zločin umešana najmanje tri člana ove porodice, a jedna žena je takođe pod istragom. Stvari porodice Marjanović, među kojima su tepih i patike Jeleninog devera, koje su odnete iz njihove kuće, još su na ispitivanjima i veštačenju.- Potrebno je nekoliko dana da se završi posao i dobiju konačni rezultati - kaže naš sagovornik iz istrage i podseća da su mobilni telefoni prekjuče vraćeni Zoranu i njegovom ocu Vladimiru.

Nada TopčagićONI SU U LUDILU

Sinoć je nekoliko sati u kući Marjanovića boravila i popularna pevačica Nada Topčagić, koja je od tragedije često uz porodicu.Na izlasku iz kuće kratko je prokomentarisala za Kurir trenutno stanje u porodici Marjanović.- Ovo je strašno. Oni su u totalnom ludilu, svi u porodici se brinu o devojčici i svi su tu oko nje - rekla je pevačica.(N. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track