POMRAČENJE UMA: Izašao iz čekaonice da kupi nož, vratio se i iskasapio sestru!
Foto: Kurir

Detalji zločina u šabačkom domu zdravlja

POMRAČENJE UMA: Izašao iz čekaonice da kupi nož, vratio se i iskasapio sestru!

Crna Hronika -
Vukašin Vilotić na saslušanju ispričao šta se događalo pre i posle zločina, ali samog trenutka ubistva se navodno ne seća. Obdukcija pokazala da se Ljubinka grčevito borila za život

ŠABAC - Vukašin Vilotić (42), koji je u utorak zaklao medicinsku sestru Ljubinku Popović (57) u Domu zdravlja u Šapcu, po svemu sudeći zločin je počinio u afektu, saznaje Kurir od izvora bliskih istrazi. Vilotiću je juče nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja teško ubistvo, za koje preti 40 godina.Kako nezvanično saznajemo, Vilotić, koji je dugogodišnji psihijatrijski bolesnik, na saslušanju je izjavio da se ne seća samog trenutka kada je ubio medicinsku sestru, ali je detaljno opisao šta se sve dogodilo pre i posle zločina.Prvo bio kod psihijatraKako je objasnio, on je tog jutra najpre otišao kod svog psihijatra na redovnu kontrolu.- Kada je završio pregled, otišao je u Dom zdravlja, kod svog lekara, da bi mu prepisao recepte. Međutim, kada je stigao, počela je pauza. On je onda izašao i otišao do prodavnice, koja se nalazi nekih 200 metara dalje, na uglu, i tamo kupio nož.

Vratio se nazad i odmah ušao u ordinaciju, gde je nesrećna Ljubinka sedela sama. Vilotić je rekao da se ne seća onog što je potom usledilo, ali da zna da je nakon svega oprao krvave ruke, izašao u čekaonicu i tu sačekao dolazak policije - navodi za Kurir izvor iz istrage i dodaje da Vilotić nije pominjao da li se sa žrtvom prethodno posvađao.U utorak po podne je obavljena obdukcija tela nesrećne Ljubinke. Kako smo nezvanično saznali, pored dva uboda u vrat, kojima joj je presečena karotida, zbog čega je brzo iskrvarila, uočene su rane i na drugim delovima njenog tela.- Ljubinka je sedela za stolom u ordinaciji. Ubica joj je prišao s leđa i zadao ubod u levu stranu vrata. Potom je ubo još jednom i povukao nož, preklavši je. Sve vreme se opirala herojski, ali nije imala šanse da pobegne dalje od stola. Dok se branila, zadobila je posekotine po ramenima i rukama. Potom je pala sa stolice, gde su je na podu pored stola zatekli drugi pacijent i servirka - objašnjava naš sagovornik.

Godinama se lečio od depresije... Vukašin Vilotić
Godinama se lečio od depresije... Vukašin Vilotić

Osumnjičeni Vilotić se od 2004. lečio od depresije. Prema navodima našeg izvora, Vilotić je često samoinicijativno prekidao terapiju psihostabilizatorima, zbog čega je tonuo u mračna stanja. Pored ovoga, koristio je i droge, a u Šapcu se priča da je homoseksualac. Vilotić je od 2013. zbog depresije lečen mesec dana u dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Šapcu.Ubičin brat u šoku- Nikada nije bio agresivan. Sve što se kod njega moglo primetiti bilo je psihičko potonuće, a onda je bio ćutljiv i nezainteresovan za dešavanja oko sebe. Šta mu se u glavi dogodilo u utorak da uradi tako nešto nadam se da će pokazati istraga - kaže jedan poznanik ubice.Ubičin brat Veselin s porodicom živi u Šapcu.- Poslednji put braća su se videla za Božić. Kako mi je Veselin pričao, Vukašin je bio u teškom psihičkom stanju, ali mu nije ličio na nekog ko može da drugome oduzme život. Vesa je bukvalno slomljen. Ovo je velika sramota za porodicu - priča rođak Vilotića.

Ne pokazuje kajanjeOPTUŽIO POLICAJCE DA SU MU UKRALI PANTALONEKako Kurir saznaje, kada je posle zločina priveden u policiju, Vilotić nijednog trenutka nije pokazao ni trunku kajanja. U jednom trenutku se čak obratio policajcima rečima: - Nestale su mi „versaće“ pantalone sa zadnjeg sedišta, mora da je neko od vas ukrao, na šta su policajci ostali šokirani.

Nepoznata sudbina majkeNESTALA, UBILA SE, UBIJENA?Istraga ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović trebalo bi da reši misteriju nestanka majke ubice Vukašina Vilotića. Naime, Radmila Vilotić nestala je bez traga pre nekoliko godina, a po selu Bojić, u kom je živela sa Vukašinom i ocem Božidarom, pronela se priča da je izvršila samoubistvo, iako telo nikada nije pronađeno. Kako saznajemo, upravo je Vukašin insistirao da mu se majka proglasi mrtvom, ali je ostatak porodice bio protiv toga. Takođe, pod sumnjivim okolnostima preminula je i njegova tetka, i to dok je Vilotić stanovao kod nje.

Poslednji oproštaj pogreb na groblju u MišaruLJUBINKA SAHRANJENA, ISPRATILO JE 300 LJUDILjubinka Popović sahranjena je juče na lokalnom groblju u Mišaru kod Šapca, gde je živela sa porodicom.Pored supruga Miće, sina Saše i ćerke Jelene, omiljenu medicinsku sestru ispratilo je skoro celo selo, kao i veliki broj kolega iz šabačkog doma zdravlja i opšte bolnice.Od porodične kuće do groblja Ljubinku je ispratilo oko 300 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja