SKANDAL: EKSPRESNO PUŠTENI SVI ATENTATORI NA VUČIĆA Šta nije jasno Tužilaštvu BiH
Foto: MUP Republike Srpske

Na slobodi

SKANDAL: EKSPRESNO PUŠTENI SVI ATENTATORI NA VUČIĆA Šta nije jasno Tužilaštvu BiH

Crna Hronika -
Pored desetina dokaza, video i foto zapisa, osobe koje su napale premijera Srbije puštene posle razgovora u policiji

Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja, koje je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros uhapsila pod sumnjom da su 11. jula u Poročarima učestvovali u napadu na premijera Srbije Aleksanda Vučića, pušteni su na slobodu.

Merdić je za Patriju potvrdio da je posle pet sati ispitivanja u Tužilaštvu BiH pušten na slobodu.

"Ne znam šta će se dalje desiti. Nisu mi ništa rekli. Vratili su mi dokumente. Samo su tražili da im kažem šta sam video tog dana u Srebrenici", rekao je Merdić.

Prema navodima BH agencije, SIPA je jutros u Jelahu kod Tešnja uhapsila Merdića, Himzića i Dizdarevića koji su, prema navodima MUP RS, učestvovali u napadu na Vučića 11. jula u Potočarima, na komemoraciji povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Foto: Nemanja Pančić/Pritnscreen Facebook
Foto: Nemanja Pančić/Pritnscreen Facebook

Patria navodi da su mediji u Srbiji, pozivajući se na obaveštajne izvore, ranije Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Merdić je prošle sedmice u intervjuu za agenciju Patria demantovao bilo kakvu povezanost sa incidentom u Potočarima.

On je priznao da se u vreme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera, ali da se na fotografijama koje su mediji objavili može videti da nije učesnik izgreda, već sve vreme incident snima kamerom.

MUP RS je 17. jula na svojoj web stranici objavio fotografije osoba iz Potočara za koje se sumnja da su učestvovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja.

Direktor policije RS Gojko Vasić izjavio je da je 20 osoba učestvovalo u napadu i da se posle današnjeg hapšenja može očekivati još akcija na području FBiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track