UHAPŠEN ATENTATOR NA VUČIĆA: SIPA privela Almira Merdića!
Foto: MUP Republike Srpske

Jutros kod Tešnja

UHAPŠEN ATENTATOR NA VUČIĆA: SIPA privela Almira Merdića!

Crna Hronika -
Pored njega uhapšeni su i Elvedin Himzić i Muja Dizdarević

SARAJEVO - Pripadnici SIPA jutros su u Jelahu kod Tešnja uhapsili Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muju Dizdarevića koji su prema navodima MUP RS učestvovali u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima, tokom obeležavanja 20. godišnjice događaja u Srebrenici, nezvanično saznaje novinska agencija Patria.

Almir Merdić je označen kao organizator napada na srpskog premijera u Potočarima, a i dovođen je u vezu s radikalnim organizacijama u BiH.

Foto: FB printscreen/Nemanja Pančić
Foto: FB printscreen/Nemanja Pančić

Štaviše, dovođen je ni u vezu s ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem, ali i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Foto: Facebook printscreen

Merdić je pre nekoliko dana izjavio i da je u trenutku napada bio na par metara od Vučića, ali da ga nije napao već samo podigao ruku kako bi u nastaloj gužvi spasao foto-aparat.

Zanimljivo je da je SIPA Merdića i ostale privela tek deset dana nakon incidenta, iako su njihove fotografije objavljene već sledećeg dana, a Merdić i drugi policiji su dostupni od prvog dana.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

MUP RS je u petak 17. jula na svojoj veb stranici objavio fotografije osoba iz Potočara koje su navodno sumnjive i koje su učestvovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja. Direktor policije RS Gojko Vasić izjavio je da je 20 osoba učestvovalo u napadu, te nakon ovog današnjeg hapšenja za očekivati je još akcija na području FBiH. Istragu o incidentu u Potočarima vodi Tužilaštvo BiH.

(nap.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track