Stefanović: Uhapšen bivši policajac zbog praćenja Vučića
Foto: Printscreen

Vanredna konferencija

Stefanović: Uhapšen bivši policajac zbog praćenja Vučića

Crna Hronika -
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija uhapsila S.M. sa prebivalištem u Beogradu, koji je u poslednja 24 sata u osam navrata obilazio kuću Aleksandra Vučića.

S.M. je inače bio pripadnik MUP Srbije do 2009. godine, a bio je i član obezbeđenja Luke Đurovića, koji je ubijen.

Đurović se inače dovodi u vezu sa klanom Luke Bojovića.

"On je 8 puta zateče u opservaciji porodice Vučić, u audiju a8. Posle privođenja je menjao iskaz, a poslednji put pokazao indicije da to radi za nečiji račun", naveo je minstar unutrašnjih poslova.

Stefanović je dodao da su pojačane mere bezbednosti premijera Vučića i drugih funkcionera za koje se smatra da su ugroženi.

Takođe, ministar unutraššnjih poslova Nebojšša Stefanović izjavio je da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić proššao poligrafsko testiranje, povodom teksta koji je objavljen u dnevnom listu Kurir i dodao da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, o tome.

"Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada sreo Aleksandra Kornica, koji se s njim u tekstu navodno sastao u nekom podrumu, da li mu je ikada nudio novac, stranačku funkciju ili bilo šta drugo da bi lažno optužio nekoga. Na sva ta pitanja odgovorio je sa 'ne' i detektor laži pokazao je da premijer govori istinu", rekao je Stefanović danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ministar je objasnio da je na osnovu zahteva Višeg tužilaštva u Beogradu za prikupljanje obaveštenja povodom današnjih navoda dnevnog lista Kurir Vučić samoinicijativno dao iskaz policiji, kao i da je dobrovoljno ispitan na poligrafu, odnosno detektoru laži. Stefanović je naveo da je premijer pokazao da je običan građanin Srbije, kao svaki od nas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track