STRUČNJACI UPOZORAVAJU POSLE STRAVIČNOG ZLOČINA KOD ZAJEČARA: Pedofili najviše napadaju kad otopli
Foto: Profimedia

Roditelji, oprez!

STRUČNJACI UPOZORAVAJU POSLE STRAVIČNOG ZLOČINA KOD ZAJEČARA: Pedofili najviše napadaju kad otopli

Crna Hronika -

ZAJEČAR - Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da postoji mogućnost da je monstrum Vladica Rajković, osumnjičeni za silovanje i ubistvo male Anđe (3), duševno obolela osoba i upozorava da psihijatrijski bolesnici teško podnose vrućinu, postaju uznemireni i da su kad otopli najčešći napadi.

- Ovaj slučaj je toliko bizaran da sve upućuje na to da je kod ubice postojala duševna bolest, koja se do sada nije ispoljila ili jednostavno nije bila prepoznata od okoline.

Druga mogućnost je da je on niske inteligencije i da je smatrao da će uspeti da uradi ovo što je uradio a da niko ne sazna. Svakako će nakon psihijatrijskog veštačenja biti poznato više detalja - kaže Milivojević.

Osumnjičen za silovanje i ubistvo male Anđe (3)
Osumnjičen za silovanje i ubistvo male Anđe (3)

Prema njegovim rečima, nestanak Rajkovićeve partnerke veoma je sumnjiv.

Svakako treba ispitati i zbog čega je Rajkovića napustila majka i da li je bilo problematičnih situacija u porodici - navodi psihoterapeut.

Veliki broj silovanja i ubistava dece u Srbiji dogodio se upravo u letnjim mesecima.

- Psihijatrijski bolesnici teško podnose vrućinu, postaju uznemireni, i tada se dešava najviše ubistava i samoubistava među njima. Kod pedofila ovo je period godine kad je faktor provokacije najizraženiji - deca su lako obučena, devojčice su u suknjicama, često im se vide gaćice. Osim toga, deca se leti igraju na ulici, lako im je prići i odvesti ih, što zimi, kad vreme provode u kući, nije slučaj - rekao nam je Milivojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track