NOVI DETALJI UBISTVA NAVIJAČA Veštak tvrdi: Taton nije skočio, bačen je na glavu!

Saslušani veštaci na suđenju Preliću

NOVI DETALJI UBISTVA NAVIJAČA Veštak tvrdi: Taton nije skočio, bačen je na glavu!

Crna Hronika -

Veštak trasolog Miroslav Busarčević ponovio da pad na glavu ukazuje da je navijač bačen u ambis, ističući „da neko ko beži skače uglavnom na noge“

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje navijaču Partizana Đorđu Preliću, koji je optužen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona (28) u septembru 2009. Na jučerašnjem pretresu saslušani su veštaci sudsko-medicinske struke, kao i veštak trasolog, koji su ostali pri gotovo svim tvrdnjama koje su izneli u prethodnom postupku, kada se Preliću sudilo u odsustvu.

Tako je veštak trasolog Miroslav Busarčević ponovio da pad na glavu ukazuje da je navijač bačen u ambis, ističući „da neko ko beži skače uglavnom na noge“.

On je ponovio da su na Tatonovoj majici bili vidljivi otisci metalnih šipki ograde stepeništa, preko kojih su, prema stavu tužilaštva, huligani bacili Tatona. Intenzitet otisaka na majici, ukazuje da je pritisak bio jak, što ukazuje na to da su Tatonu noge podignute uvis, te da je tako prebačen preko ograde.I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track