VATRENI OBRAČUN U KRUŠEVCU: Jotkin saradnik ubijen u teretani sa 6 metaka
Foto: Nebojša Mandić

Napadač pobegao

VATRENI OBRAČUN U KRUŠEVCU: Jotkin saradnik ubijen u teretani sa 6 metaka

Crna Hronika -
Do pucnjave je došlo u teretani hotela Golf kada je posle svađe napadač ispalio hitac u Gorana Petrovića Petu najbližeg Jotkinog saradnika koji je preminuo u kruševačkoj bolnici

KRUŠEVAC - Zasad nepoznati maskirani napadač jutros je u Kruševcu oko 8.30 sati iz pištolja upucao Gorana Petrovića Petu (48), jednog od najbližih saradnika Zorana Jotića Jotke, vođe kruševačke kriminalne grupe.

Kako Kurir nezvanično saznaje, do pucnjave je došlo u teretani hotela " Golf" kada je posle svađe napadač ispalio 6 hitaca u Petu, koji je pogođen u grudi. Vatreni obračun dogodio se u ulici Gavrila Principa b.b.

Napadač je potom pobegao, Hitna pomoć je Petrovića prebacila u bolnicu, ali je on tamo ubrzo izdahnuo.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Goran Petrović Peta bio je najbliži saradnik Zorana Jotića Jotke vođe "kruševačke kriminalne grupe", koji kaznu zatvora izdržava u Posebnom odeljenju Kazneno popravnog zavoda u Požarevcu - Zabeli.

Inače, Petrović je 2004. godine osuđen na 11 godina robije, kada je i Jotić osuđen na 12 godina zatvora zbog reketiranja Kruševljana. Veće sudije Maje Kovačević utvrdilo je tada da su Jotić i Petrović organizovali kriminalnu grupu i uz pretnje i batine iznuđivali velike sume od Kruševljana. Jotkina grupa je, prema rečima sudije Maje Kovačević, govorila oštećenima da su im pare potrebne za potrebe njihove vojske koja čuva Kruševac i koja mora da ima automobile i mobilne telefone.

(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track