DETALJI ISTRAGE: Šumaher skijao prikladnom brzinom, udario u stenu osam metara od staze
Foto: AP

Kamera otkrila bitne momente nesreće

DETALJI ISTRAGE: Šumaher skijao prikladnom brzinom, udario u stenu osam metara od staze

Ostali sportovi -
Slavni Nemac kretao se prikladnom brzinom pre pada na skijanju u Maribelu, a udario je u stenu udaljenu osam metara od obeležene staze

Tužilac Abervila Patrik Kensi otkrio je danas detalje istrage o nesreći koju je Mihael Šumaher doživeo na skijanju u Francuskoj.

Kinsi je bio deo tima koji je predvodio glavni istražitelj Patrik Klejs, a u koji su bili uključeni i žandarmerija i služba spasavanja. Šumaher je 29. decembra pao prilikom skijanja na stazi u Maribelu i od tada leži u komi u bolnici u Grenoblu.

"Do nesreće je došlo kada je Šumaher napustio obeleženu stazu, potom mu je skija zapela za jedan kamen, nakon čega je izgubio kontrolu, pao i udario u kamen udaljen osam metara od piste. On je pao devet metara daleko od piste. Kretao se prikladnom brzinom, odnosno prijagođenom stazi. Kamera nije zabeležila da je usporio kada je sišao sa označene staze".

Tužilac je dodao da je kamera snimila poslednja dva minuta i da će u narednom periodu pregledati frejm po frejm snimka.

"Istraga i dalje traje. Pregledali smo mesto nesreće, razgovarali sa brojnim svedocima i imamo rekonstrukciju nesreće", dodao je Kensi i rekao da Tužilaštvo nije dobilo nikakav drugi snimak osim onog sa kacige.

Prema rečima tužioca, oprema koju je nosio Šumaher još uvek se ispituje, ali za sada nisu uočene nepravilnosti.

"Odelo i skije koje je nosio Šumaher još uvek su na ispitivanju. Konačni rezultati još uvek nisu dostupni. Ali, skije su bile skoro nove i u dobrom stanju. Povezice su takođe bile u dobrom stanju. Pista je bila obeležena u skladu sa odredbama."

http://www.youtube.com/watch?v=Y54xpnVVVpM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track