Gavriću status izbeglice

Gavriću status izbeglice

Crna Hronika -
Porota u Kejptaunu odlučivaće početkom maja o izručenju Dobrosava Gavrića Srbiji

BEOGRAD - Plaši se povratka!Dobrosav Gavrić (36), koji u zatvoru u Južnoj Africi čeka odluku o izručenju Srbiji, najverovatnije će početkom maja dobiti status izbeglice u toj državi, što bi značilo da neće biti izručen iz Južne Afrike! Gavrića, koji je uhapšen u Kejptaunu, u Srbiji čeka kazna od 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u „Interkontinentalu“.

- Dobrosav Gavrić nije pobegao iz zemlje da bi izbegao služenje kazne, već zbog toga što mu je u Srbiji ugrožen život! On je to objasnio pred sudom u Južnoj Africi i ja očekujem da će veće to imati u vidu. Postupak za dobijanje statusa izbeglice je u toku i ja očekujem da će uskoro biti doneta pozitivna odluka - kaže za Kurir Gavrićev branilac, advokat Veljko Delibašić i podseća da je sud u Kejptaunu već dvaput odlagao donošenje konačne odluke o izručenju Gavrića.

Za Dobrosavom Gavrićem Srbija je raspisala međunarodnu poternicu 2006. godine, kad je pred izricanje presude za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana pobegao iz zemlje. (J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track