Goati: Đilasovo pismo kritika predsednika DS-a
Foto: BETA

Goati: Đilasovo pismo kritika predsednika DS-a

Politika -
Najnovije Đilasovo obraćanje javnosti svedoči i o njegovom nezadovoljstvu stanjem u stranci, ali i o nemoći da to menja, navodi politički analitičar

BEOGRAD - Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je da javno pismo zamenika predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa predstavlja pre svega kritiku predsednika DS-a Borisa Tadića.

Goati je rekao da najnovije Đilasovo obraćanje javnosti svedoči i o njegovom nezadovoljstvu stanjem u stranci, ali i o nemoći da to menja. - Jasno je da je javno obraćanje Đilasa pre svega kritika predsednika partije (Borisa Tadića). Ima jedna lepa poslovica. Pametnom čoveku je i komarac muzika. Dovoljno je da se pročita i da se vidi da je jasno na šta se misli - rekao je Goati govoreći o Đilasovom javnom pismu u kome ukazuje na probleme u DS-u.Goati je podsetio i da je u zemljama razvijene parlamentarne demokratije praksa da lider stranke u slučaju izbornog poraza sledećeg dana podnese ostavku, ali je ukazao da to u Srbiji nije slučaj, pa da se to nije desilo ni u DS-u.Goati smatra da je sada moguće da se "otrovne strele partijskih aparatčika" u DS-u okrenu protiv Đilasa koji je javno izrazio svoje nezadovoljstvo, što, kako je naveo, može samo da škodi DS-u, ali i demokratiji u Srbiji.

Druga mogućnost je, kako je rekao, da DS održi demokratske izbore za stranačkog šefa koji bi bili potpuno otvoreni i na kojima sadašnje rukovodstvo ne bi unapred postavilo članove izborne skupštine koji treba da glasaju.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas u sredu je u javnom pismu poručio da mu nisu svi ljudi iz vrha stranke po ukusu, ali da to ne znači da on postavlja ultimatume i da namerava da cepa stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track