IGOKEA: Verujemo da ćemo igrati Evroligu

IGOKEA: Verujemo da ćemo igrati Evroligu

Košarka -
Verujem i dalje da ćemo, ako budemo finalisti Fajnal fora i kada prijavimo halu Borik kao mesto odigravanja naših utakmica, sledeće sezone igrati u Evroligi - rekao je Spasojević

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Igokea Boris Spasojević rekao je danas da veruje da će njegova ekipa, ako izbori plasman u finale završnog turnira Jadranske lige, sledeće sezone igrati u Evroligi.

"Ovih dana su izlazila silna saopštenja iz Evrolige i iz Jadranske lige. Ne znam šta je prava istina... Verujem i dalje da ćemo, ako budemo finalisti "fajnal fora" i kada prijavimo halu Borik kao mesto odigravanja naših utakmica, sledeće sezone igrati u Evroligi", rekao je Spasojević.

Igokea će takmičenje u regularnom delu Jadranske lige završiti na prvom mestu i time stiče pravo da sledeće sezone igra u Evroligi. Međutim, posle tumačenja ugovora između Evrolige i Jadranske lige, saopšteno je da će direktan plasman u Evroligu u sledećoj sezoni obezbediti šampion Jadranske lige - pobednik "fajnal fora" i njegov finalista, pošto hala koju je prijavila Igokea za sezonu 2012/2013 ne ispunjava uslove Evroligine B licence.

U kvalifikacijama za Evroligu igraće poraženi polufinalista završnog turnira koji je bio bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja. U slučaju da neki klub koji je stekao pravo igranja u Evroligi ne ispuni minimalne uslove za izdavanje B licence, odluku koji klub će ga zameniti doneće Evroliga u skladu sa svojim pravilima.

Igokea je u utorak saopštila da će svoje utakmice u Evroligi igrati u hali Borik u Banjaluci, koja će posle rekonstrukcije, ispunjavati Evroligine uslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track