ISPOVEST STAŠE PAVLOVIĆ: Karić mi je uništio život i slagao da će mi pomagati!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ekskluzivno: Progovorila posle osam godina ćutanja

ISPOVEST STAŠE PAVLOVIĆ: Karić mi je uništio život i slagao da će mi pomagati!

Crna Hronika -
Stefan je obećao da će brinuti o njoj, ali nas je slagao. Sad kaže da nema para! Za osam i po godina nijednom nas nije pozvao da pita kako je naša Staša, kaže Dušanka, majka Stanislave Pavlović (38)
1 / 4

BEOGRAD - Bogataška „pravda“!Kad sam se probudila iz kome, vikala sam: „Koči, koči!“Ovo je, posle osam godina ćutanja, prvi put od stravičnog udesa za Kurir izjavila Stanislava Pavlović (38). Ova devojka je ostala težak invalid nakon što je u aprilu 2005. godine Stefan Karić (29), sin biznismena Sretena Karića, BMW u kojem se i ona nalazila ogromnom brzinom udario u banderu na Dedinju. Njen život je uništen, a mladi Karić je osuđen na devet meseci kućnog zatvora.

Plaćali na početku

Stanislava je posle sudara mesec dana bila u komi. Nesreće se, kako kaže, ne seća, a majka Dušanka joj je pričala da je, kad je otvorila oči, prvo rekla: „Koči, koči!“. Imala je potpunu amneziju, ali joj se sećanje postepeno vraćalo. Sad se seća ranijeg života, ali ne pamti šta je bilo juče. U kući Pavlovića na sve strane su šetalice i štapovi, pomoću kojih se Stanislava kreće. Povređeno oko krije naočarima za sunce. I dalje je na lekovima...

- Život nam se drastično promenio posle nesreće. Najpre sam godinu dana bdela nad njenim krevetom čekajući da se probudi i oporavi. Potom sam tri godine sa Stašom provela u Ribarskoj banji. Stefan je obećavao da će nam pomoći, rekao je da se oseća odgovornim i da će brinuti o njoj celog života. U početku joj je plaćao lečenje, mada je bolnica državna. Snosio je i troškove našeg boravka u banji. Međutim, za svih ovih osam i po godina nijednom je nije posetio, niti nas je pozvao telefonom da se raspita za njeno zdravlje - priča za Kurir Stanislavina majka Dušanka.

Ona ističe da je Karićeva majka Slavica posećivala Stanislavu.

- Lepo su se slagale. Međutim, otkako je moja ćerka rekla da bi trebalo da stavimo na papir to što nam obećavaju, više nas nijednom nije posetila ni pozvala. Četiri godine nismo dobili ni dinara - kaže Dušanka.

Nega 24 sata

Potresena majka kaže da njoj novac ne treba, da je zaradila penziju, ali da se plaši za Stašinu budućnost.- Njoj je neophodna 24-časovna nega. Moj muž ima 75 godina, a ja 69, šta će biti s njom kad nas više ne bude. O njoj sutra neko treba da brine. I psihički je obolela... Stefan je izjavio da ne radi i da nema para. Zašto je onda obećavao da će brinuti o Stanislavi? Sve nas je slagao. Ići ćemo do Strazbura ako treba, samo da isteramo ovaj slučaj do kraja - ističe Dušanka, čija je porodica pokrenula postupak protiv Stefana Karića u kojem traži naknadu štete u visini od 150 miliona dinara.

Bile nerazdvojneDRUŽILA SE S KSENIJOM PAJČIN

Staša i Ksenija Pajčin su bile dobre drugarice, radile su zajedno u Grčkoj. Ksenija je mojoj drugoj ćerki javila da je Stanislava povređena u sudaru. Staša zna da Ksenije više nema, ali nije svesna toga. Na lekovima je za smirenje, zbog toga nije ni odreagovala kad sam joj to saopštila - kaže Dušanka.

ObmanaPOMAGALI DOK SU MORALI

Interesantno je kako su Karići prestali da pomažu porodicu Pavlović. Naime, Stanislavin otac Slavomir na suđenju je rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Stefana jer je, kako je tad izjavio, porodica Karić obećala da će brinuti i pomagati oporavak njegove ćerke. Međutim, odmah nakon što je ovo izjavio, u to vreme najbogatija porodica u Srbiji prestala je da im pomaže.

Karićev advokatNE ŽELIM DA POLEMIŠEM

Zastupnik Stefana Karića, advokat Milorad Panjević, nije želeo da komentariše navode porodice Pavlović.

- Gospoda koja traži 1,5 miliona evra nek sve što ima kaže na sudu. Niko im to pravo ne uskraćuje. Ne bi bilo profesionalno s moje strane da u medijima polemišem s njima - kratko je za Kurir rekao Panjević.

ČinjeniceAUTOMOBILOM SE ZAKUCAO U BANDERU

- Stefan Karić izazvao je nesreću 29. aprila 2005. na Bulevaru mira na Dedinju

- On je izgubio kontrolu nad BMW, udario je u ivičnjak, a onda se zakucao u betonski stub

- Automobil se prepolovio, Stanislava je ispala kroz šoferšajbnu, letela je 15 metara i zadobila je teške povrede

- Stefan Karić bio je pijan u vreme nesreće

- Na suđenju je tvrdio da mu je iznenada izleteo taksi, koji nije mogao da izbegne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track