Izraelci bolji, drugi poraz Srbije

Kvalifikacije

Izraelci bolji, drugi poraz Srbije

Košarka -
Srbija na polovini kvalifikacija ima tri pobede i dva poraza

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Izraela 76:89 (15:25, 23:23, 18:17, 24:20), u meču petog kola kvalifikacija za šampionat Evrope 2013. godine

Ekipa selektora Dušana Ivkovića, odigrala je slabu utakmicu, nikako nije uspela da parira rastrčanim i mnogo preciznijim Izraelcima, koju su bili bolji u skoku i šutu. To su dva detalja na kojima stručni štab koji je na put poveo svih 14 košarkaša na koje tokom kvalifikacija računa, mora posebno da radi u drugom delu kvalifikacione mini lige., u kojoj će se igrati pet mečeva.

Odmah posle duela u Tel Avivu naš tim, koji sada ima tri pobede i dva poraza, koliko i Izrael (Crna Gora je prva sa maksimalnih pet trijumfa), leti dirktno u Niš, gde se 30. avgusta sastaje sa selekcijom Islanda. Samo tri dana kasnije čeka ih okršaj sa Crnom Gorom u Podgorici.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

Četvrta četvrtina

Poslednji kvaratal doneti mnogo neizvesnosti. Izrael i pored dva ofanzivna skoka ne uspeva da postigne više od dva poena, dok naš tim čija je odbrana ulaskom Paunića mnogo konkretnija sa nekoliko pogadaka stiže na minus 5 - 62:67.

Izraelci kažnjavaju greške u našoj odbrani i serijom od 4:0 vraćaju plus devet 71:62 šest minuta pre kraja. Anđušić nas održava u životu 65:71, ali Ohajon neda Srbiji da se primakne. Posle njegovog pogotka, Krstić je izgubio loptu, a Kaspri je u kontri pogodio 65:75.Sve posle toga bilo je stvar rutine za domaćina, koji je slavio sa 76:89.

Treća četvrtina

Treći kvarttal, počinje sa četiri poena Izraelaca, koji beže na do tada maksimalnih + 14 38:52. Trojka Anđušića, posle povratnog pasa Krstića (kao nekada Dejan Tomašević), a sada i odbrana. Krstić je pogodio bacanja za minus 9 45:54. Problem je nedovoljno agresivna odbrana. Posle dosta mučenja Srbija minut i po pre kraja treće četvrtine trojkom Ercega stiže na minus sedam 52:59.

Propuštamo mnogo šansi da se vratimo u meč, a posle faula Mačvana u poslednjem sekundu treće deonice Izrael pred poslednji kvartal ima prednost 56:65

Druga četvrtina

Počelo je trojkom Teodosića i odbranom, koja je naterala Izraelce da šutiraju na iosteku napada. Igra se dva i po minuta u drugoj deonici a rezultat je 3:2 za naš tim. U petom minutu nastavka selektor Ivković je zbog protesta posle faula Rašića, dobio tehničku grešku, posle koje se Izrael vratio na plus 10 32:22.

Mnogo problema našem timu stvaraju razigrani Omri Kaspri i Gaj Pnini. Nikako da nađemo rešenje i nekoliko napada odigramo odbranu u kojoj rival neće postići koš. Izraelci imaju samopouzdanje i deluju veoma sigurno, dok naš tim zbog slabog šuta pre svega za tri poena, ne uspeva da se približi rivalu. Posle trojke Pninija u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Izrael vodi 48:38

Prva četvrtina

Selektor Ivković je meč počeo sa petorkom Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović i Krstić. Na polovini prve deonice Izraelci imaju sedam poena prednosti 8:15 i to posle serije od 7:0, kojom su naterali selektora Srbije da zatraži tajm aut. Izraelci u nešto slabije popunjenoj "Nokia areni", igraju veoma agresivno i brzo, pogodili su tri trojke, dok naš tim sa distance posle šest pokušaja još uvek nije bio precizan. na početku osmog minuta Srbija zaostaje 8:23, a Omri Kaspri na svoj kontu ima 13 poena.

Ivković je izmenama pokušao da menja ritam igre pa su na parketu Rašić, Mačvan i Kešelj, koji je pogodio prvu trojku 11:23., a zatim ubacio i dvojku iz kontranapada. Posle prvog perioda domaćin ima osetnu prednsot 15:25, ali je napad Srbije u drugom delu prve četvrtine delovao mnogo sigurnije.

Izrael - Srbija 89:76 (25:15, 23:23, 17:18, 24:20)

Dvorana: Nokija arena u Tel Avivu. Gledalaca: 8.000

IZRAEL: Ohajon 19p, 7sk, Kadir 4p, 5sk, Tajus 12p, 7sk, Mekel, Kaspi 23p, 7sk, 4as, Pnini 5p, Elijahu 22p, 5sk, Halperin 2p, 5sk, Kozikaro, Limonad 2p, Hanoči, Jivzori. Selektor: Arik Šivek

SRBIJA: Teodosić 10p, 3sk, 4as, Tepić 9p, Rašić 3p, Paunić 2p, Bjelica 4p, 3sk, Savanović 6p, 4sk, Kešelj 5p, Krstić 9p, 4sk, Anđušić 8p, Erceg 10p, 5sk, Mačvan 8p, 5sk, Štimac 2p. Selektor: Dušan Ivković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track