KOMANDANT NIŠTA NIJE OSTAVIO: Arkanovi sefovi prazni!
Foto: Rojters

Nema više tajne: Ražnatović ništa nije držao u banci

KOMANDANT NIŠTA NIJE OSTAVIO: Arkanovi sefovi prazni!

Crna Hronika -
U njima nema ni traga od dijamanata, novca, ali i tajnih dokumenata, kako se spekulisalo, potvrđeno je u Tužilaštvu za ratne zločine

BEOGRAD - Nema papira, a ni dijamanata!Sefovi pokojnog supruga Svetlane Cece Ražnatović, nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, koje je on još 1995. godine zakupio u Komercijalnoj banci, potpuno su prazni. U njima nema ni traga od dijamanata, novca, ali i tajnih dokumenata, kako se spekulisalo, potvrđeno je u Tužilaštvu za ratne zločine.Otvoreni zbog Haga- Pregled sefova izvršen je na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak odeljenja za ratne zločine. Pošto ključevi za otvaranje sefova nisu pronađeni, dva sefa otvorena su nasilno - potvrđeno je u nadležnom tužilaštvu.Kako je ranije objasnio tužilac Vladimir Vukčević, sefovi su otvoreni u sklopu postupka provere materijala koji je prosleđen iz Haškog tribunala, a vezano za ratne zločine počinjene u Sanskom Mostu 1995. godine, za koje je taj sud 1997. optužio Ražnatovića.- Sprovode se i druge istražne radnje i nakon toga će biti odlučeno da li će se pokrenuti krivični postupak za događaje koje je svojevremeno ispitivalo tužilaštvo u Hagu - naveo je tužilac.Dva postupkaOtvaranje Arkanovih sefova pod brojevima 99 i 231, podsetimo, zatraženo je i na suđenju njegovoj udovici Svetlani Ražnatović za navodni dug od 116.000 evra, a po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine. U tom postupku Viši sud je odlučio da utvrdi sadržinu sefova, koji, prema svedočenju ljudi iz banke, nisu otvarani od Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000. godine, dakle punih 14 godina. (J. S.)

Dobila pozivCECA NIJE BILA PRISUTNATužilaštvo za ratne zločine, kako Kurir nezvanično saznaje, prošle nedelje uputilo je poziv pevačici Svetlani Ceci Ražnatović da prisustvuje jučerašnjem otvaranju sefova u Komercijalnoj banci.- Ona je poziv da bude prisutna primila u petak. Međutim, nije se odazvala - kaže izvor Kurira iz tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track