Da li nam treba Molder?

Da li nam treba Molder?

Komentar dana -

U nekoj normalnoj državi, kada bi došlo do toga da dvadesetak dece iz nepoznatog razloga, skoro istovremeno, popada kao snoplje, istog trenutka bi bila proglašena vanredna situacija!

Sve nadležne službe bile bi na nogama, danonoćno bi se radilo na tome da se utvrdi uzrok i do sada bi javnost već uveliko imala odgovore na pitanja šta je dovelo do toga, da li su deca ugrožena, da li se ovo može ponoviti i preti li nam eventualno i veća opasnost.

Pitanja potpuno primerena ovako netipičnoj situaciji i odgovori potpuno neophodni, uzevši u obzir jezivost ovog događaja.Međutim, u Srbiji, sramota je reći, to nije slučaj! Rađene su analize krvi i urina dece i saznalo se - ništa!Sramota je da niko u državi, ni lekari, ni direktor bolnice u koju su deca primljena, ni sudska medicina, ni nadležna ministarstva nemaju pojma šta se desilo.Ustanove tvrde da su uradile sve što je u njihovoj moći, ali da uzrok nisu otkrili. Šta to treba da znači? Da li nam je potrebna BIA, CIA ili specijalni agenti Molder i Skali da reše šajakašku misteriju? Deca od jedva 13 godina padaju kao klade, guše se i onesvešćuju, a mi nemamo odgovore zašto. Dobro, izvinite što pitam, pa kakva smo mi to država?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track