Vuk u koži evropejca

Vuk u koži evropejca

Komentar dana -

Kladim se da je retko ko u Srbiji ostao ravnodušan na vest da bi čovek koji je optužen za monstruozne zločine, Hašim Tači, mogao nesmetano da kroči u Beograd.

Ovdašnja vlast se posle malo nećkanja narogušila na najavu da bi Tači mogao da bude gost u Beogradu, a šef kosovske diplomatije se, s druge strane, pravio nevinašce. Tako se Tači čudio čemu hladnoća srpske vlade i kao vuk u koži evropejca poručio da je za Kosovo i Srbiju vreme da gledaju u budućnost.

Zanimljivo, ali ne i neočekivano, na Tačijevu stranu stala je i EU, koja je u uvijenoj formi poručila da bi Srbija trebalo da aminuje da gost iz Prištine bez lisica na rukama šparta našom prestonicom.

Osim činjenice da je poternica za Tačijem i dalje na snazi, a da Priština i Brisel okreću glavu od ovog podatka, posebno revoltira i to što komšije iz Prištine imaju kratko pamćenje, ali samo kad je reč o njihovom interesu. Revoltira što nisu blagorodni kad su njihove rane u pitanju.

I ma koliko nepopularno bilo, možda bi od njih trebalo učiti kako se izboriti za sopstvene interese, jer su neke stvari suviše važne da bi se olako prelazilo preko njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track