Hod po ivici

Komentar dana!

Hod po ivici

Komentar dana -

Da li zbog toga što smatra da je ispunio sve svoje ciljeve i da je vreme da se posveti muzici, ili pak zato što smatra da za njega više nema mesta na političkom nebu, ministar u nekoliko vlada Srbije i bivši guverner Mlađan Dinkić nedavno je izjavio da više uopšte ne razmišlja da se vrati u politiku.

Tako je jedan od sigurno najkontroverznijih političara modernog vremena u nekoliko reči obelodanio da je stavio tačku na prošla vremena. Ipak, da to ne ide baš tako, svedoči činjenica da, iako je on okrenuo od njih, državni organi još nemaju nameru da okrenu glavu od njega.

Tako ovih dana Mlađan Dinkić, čovek koji se dovodi u vezu sa možda najvećim brojem afera koje do današnjeg dana nisu razrešene, kako tvrde upućeni, hoda po samoj ivici.Dovodili su ga u vezu sa spornom privatizacijom Nacionalne štedionice, navodno poklanjanjem zemljišta bogatim biznismenima, aferom „Galenika“, građani mu i danas zameraju zbog praznog obećanja o poklonu od 1.000 evra od prodatih akcija, nije ga zaobišla ni afera „satelit“, ali će ga na kraju, sudeći po rezultatima istrage, najviše koštati sumnjiva nabavka medicinske opreme za najveće kliničke centre u Srbiji.

Ono o čemu svi ovih dana šapuću - hoće li Mlađa do jeseni biti uhapšen ili ne, za mene je nekako manje bitno. Važno je da se utvrdi da li je čovek zaista kriv. Važno je da se vrati sve ono što je uzeto nauštrb svih poštenih građana Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track