Zna se kome smeta Savet
Foto: Kurir Štampano

Zna se kome smeta Savet

Komentar dana -

Slučaj Dipos opet trese Srbiju. Činjenica da smo, posle više godina i zahvaljujući izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, saznali ko živi u državnim vilama razbesnela je mnoge. Najpre, razume se, zakupce tih nekretnina.Pa smo tako imali burne reakcije zakupaca, negodovanja, pa čak i upade u prostorije Saveta. A sada se otišlo korak dalje, te je protiv ovog antikorupcijskog tela podneta krivična prijava zbog navodnog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.Pravnici su složni u oceni da nikakvog kršenja zakona nije bilo, dodajući da je pravo građana da znaju ko koristi državnu imovinu i pod kojim uslovima, ali uzalud, krivična prijava je tu. A ta prijava nam u ovom trenutku možda najbolje pokazuje kakvo je stanje u državi i kako se stvari zapravo postavljaju - stanje je apsurdno, a stvari se postavljaju naglavačke.

Tako se više niko ne bavi onim što je suštinski važno, nego se gone članovi Saveta. A riba, to se zna, smrdi od glave. Izuzev možda u ovom slučaju.

A razlog za to treba tražiti na listi stanara državnih nekretnina.

Samo letimičnim pogledom lako se može zaključiti kome je to najviše zasmetalo objavljivanje izveštaja „Diposa“ i ko je toliko moćan da može da inicira podnošenje krivične prijave. Željko Šašić sigurno nije, odmah da kažem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track