Pogledajte šok završnicu: Čudesni preokret Olimpijakosa
Foto: BETA

Koš u poslednjoj sekundi za titulu

Pogledajte šok završnicu: Čudesni preokret Olimpijakosa

Košarka -
Grci večeras u Istanbulu, u finalnoj utakmici završnog turnira Evrolige savladali ekipu moskovskog CSKA sa 62:61

ISTANBUL - Košarkaši Olimpijakosa osvojili su titulu prvaka Evrope pošto su večeras u Istanbulu, u finalnoj utakmici završnog turnira Evrolige, savladali ekipu moskovskog CSKA sa 62:61 (7:10, 13:24, 20:19, 22:8). Olimpijakos se posle dramatične završnice domogao druge titule kontinentalnog šampiona, nakon što je predvođen sadašnjim trenerom Dušanom Ivkovićem trijumfovao 1997. godine. Koš za slavlje postigao je Jorgos Printezis u poslednjoj sekundi susreta.

Favorizovani CSKA ostao je sa šest osvojenih titula, a poslednji put pobedio je 2008. godine. Treće mesto na završnom turniru zauzela je Barselona pobedivši ranije danas dosadašnjeg prvaka, atinski Panatinaikos sa 74:69 (21:20, 27:17, 10:15, 16:17).

Ekipa koju predvodi selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković šokirala je večeras velikog rivala, ali i košarkaški svet, čudesnim preokretom u retko viđenom dramatičnom meču. CSKA je vodio čitavim tokom utakmice i imao pobedu u rukama, ali je Olimpijakos prosto oteo mudrom i strpljivom igrom u poslednjoj četvrtini. Moskovljani su u poslednju deonicu ušli sa plus 13 (53:40) i sve je govorilo da im je sedma titula sasvim blizu. Ivković je, međutim, maestralnom taktikom anulirao prednost velikog rivala, a potom su u završnici došli do izražaja i individualni kvaliteti grčkih košarkaša.

Drama je najavljena minut i četiri sekunde pre kraja susreta, kada je Printezis smanjio vođstvo CSKA na 60:58, Teodosić potom iskoristio samo jedno slobodno bacanje, a Papanikolau iskoristio oba 10 sekundi pre kraja. Fatalni za Moskovljane bili su promašaji Šiškauskasa iz slobodnih bacanja, jer je Printezis u poslednjoj sekundi pogodio za neverovatnu pobedu i zaslužen trijumf svog tima, uz erupciju oduševljenja brojnih navijača. Do fantastičnog uspeha Olimpijakos su predvodili Papanikolau sa 18, Spanulis sa 15 i Printezis sa 12 poena, dok je u poraženom timu Teodosić, koji je briljirao u prvom poluvremenu, postigao 15, Kirilenko 12, a Krstić 11 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=s11ml4mArpE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track