LUDA MAMA: Vrti bebu kao igračku
Foto: Youtube

Bizarno

LUDA MAMA: Vrti bebu kao igračku

Ludi svet -
Vežbe traju oko pet minuta, a decu za to vreme savijaju, ljuljaju i okreću, najčešće ih uhvate za jedan ud i onda ih vrte

RUSIJA - Video pod nazivom "Dečja joga" postavljen na sajtu Jutjub, izazvao je ogroman broj negativnih komentara. Majka sa bebom dečakom koji ima samo nekoliko meseci radi "dečju jogu" tako što ga vrti, baca i krivi, a na bebinom licu se može videti bol.

I na društvenoj mreži Fejsbuk je osvanuo video majke koja na ovaj način "vežba" jogu sa bebom, a na mnogim sajtovima je video zabranjen zbog straha od širenja ovakvog načina vežbanja, jer bi neke bebe mogle biti veoma povređene.

Na licu bebe se vidi da mu vežbe ne prijaju. Nepoznata Ruskinja koja se pritom smeje naziva dete "idiotom" i čak ga pita šta mu je kada počne da plače. Tokom videa govori "On želi ovo. On želi. Mali idiot. On voli ovo, sviđa mu se."

Kada beba počne da plače, ona ga upita "Šta ti je? Zašto plačeš?". Nije sigurno da li je video lažan ili je dete zaista pravo, ali ekstremna bebi joga se veoma često javlja u Istočnoj Rusiji.

Kontroverzne vežbe su postale veoma popularne u zemlji i mnogi roditelji plaćaju profesionalce da "vežbaju" sa njihovom decom.

Vežbe traju oko pet minuta, a decu za to vreme savijaju, ljuljaju i okreću, najčešće ih uhvate za jedan ud i onda ih vrte. Veruje se da to povećava protok krvi kroz bebine udove i da će to pomoći da beba više poraste i da će biti jača nego što bi bila inače.

Lena Fokina koja se ne nalazi u ovom video snimku, ali je postala veoma popularna praktikujući ovu bizarnu veštinu, rekla je novinarima da su pokreti osmišljeni da ojačaju bebine mišićne mogućnosti.

Ruskinja je rekla "Metod je osmišljen da izleči i ispravi zdravlje dece koja imaju mišićnih i problema sa kostima, ali su vežbe pogodne i za zdravu decu. Deca koja praktijuju ovaj metod su uvek uspešni pevači, govornici, plivači. Takođe, šake su im jače. Ljudi smo i ne radimo ništa loše."

http://www.youtube.com/watch?v=_c0453hZ1s0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track