Milica Ivanović: Nataša je pravi heroj!

Tragedija u Mađarskoj

Milica Ivanović: Nataša je pravi heroj!

Crna Hronika -
Nataša je dobro... Evo, upravo sedimo, pričamo i zezamo se, šta nam drugo preostaje... Baš jedemo „kinder jaja“ koja nam je doneo ministar Udovičić, kaže Milica za Kurir

ĐER - Nataša, Srbija je uz tebe!Bilo je kao u horor filmovima! Spavala sam u trenutku udesa, kao i većina igračica, pa ne znam šta se desilo pre prevrtanja i kako je došlo do nesreće. Probudio nas je strahovit tresak... Sedela sam iza drugih vrata u prvom redu sedišta s desne strane. Nataša je bila tačno preko puta mene. Kako je autobus pao na moju stranu, tako je i Nataša poletela i pala preko mene!Ovo je za Kurir ispričala Milica Ivanović, košarkašica Đera, koja je u sudaru zadobila lakše povrede leđa. U teškoj nesreći na putu između Đera i Šoprona u Mađarskoj u subotu po podne poginuli su trener Akoš Fuzi i tim menadžer Peter Tapodi, dok je zbog teških povreda mladoj reprezentativki Nataši Kovačević (19) amputirana leva noga do kolena. Teško povređenoj Srpkinji u pomoć je prva priskočila upravo Milica Ivanović i sprečila da iskrvari do smrti! U ispovesti za Kurir Milica je ispričala detalje jezive nesreće!Svuda bila krv- Videla sam mali prolaz kuda bismo mogli da se izvučemo. U glavi mi je bila samo misao da moramo izaći što pre, jer nismo znali da li će nešto eksplodirati i da li će se autobus zapaliti! Ugledala sam polomljeno staklo. Nataša i ja smo se uhvatile za ruke i uspela sam da je izvučem. Druge devojke su vrištale, a krvi, razbijenog stakla i razbacanih stvari bilo je na sve strane - priseća se Milica.Odmah po izlasku iz autobusa Milica je svu pažnju usmerila ka Nataši.- Nisam razmišljala o sebi, bila sam uz Natašu. Ona je odmah videla da joj je noga teško povređena, ali nije ni plakala ni paničila! Nataša je zaista heroj, pravi heroj - ispričala je Milica Ivanović.Ivanovićeva je u trenutku razgovora s novinarima Kurira bila u poseti Nataši u bolnici.- Sedimo, pričamo, zezamo se... Šta nam drugo preostaje. Nataša je dobro. Herojski se drži, svaka joj čast. Evo, upravo jedemo „kinder jaja“ koja nam je doneo ministar Vanja Udovičić - kroz osmeh je rekla Milica, dok se u pozadini čuo i glas povređene Nataše.Pitali smo Milicu da li može da joj doda telefon kako bismo razgovarali i s njom, ali Nataša je preko saigračice poručila da u ovom trenutku ne želi da daje izjave za medije.Vozač uhapšenPodsetimo, dve osobe su poginule, a 16 je povređeno u subotu posle podne, kad se autobus kojim su košarkašice mađarskog Đera išle na utakmicu prevrnuo kako bi izbegao sudar s „ladom“ koja je dolazila iz suprotnog smera. Vozač „lade“ (69), koji je uhapšen zbog sumnje da je skrivio udes, najverovatnije je zaspao za volanom, prenose mađarski mediji.- On je povređen i zadržan je na lečenju u bolnici. Sumnja se da je zaspao za volanom. Pored bolničkog kreveta vozača „lade“ su dvojica policajaca, a sud bi trebalo da donese odluku o određivanju pritvora - navode mađarski mediji.Inače, veliki broj građana okupio se u centru Đera kako bi odao počast nastradalima u saobraćajnoj nesreći. Oni su u čast dvojice poginulih zapalili sveće.

Milica: Uhvatila sam je za ruke i izvukla kroz polomljeni prozor
Milica: Uhvatila sam je za ruke i izvukla kroz polomljeni prozor

Nesreća ujedinila Srbe u ĐeruNatašu je juče posetilo svih šest Srba koji igraju u FK Đer.- Devojku sam prvi put video kad je izašla iz operacione sale i tada smo se i upoznali, jer je ona tek nedavno došla u klub. Dobro se drži, jaka je, iako je ovo veliki udarac za nju - kaže Saša Stevanović, golman i kapiten FK Đer.Natašu je posetila i proslavljena rukometašica Katarina Bulatović, koja igra za rukometni klub Đer.- Nataša je najhrabrija osoba koju sam ikad upoznala! Ona je divna devojka koja hrabro podnosi teške trenutke kroz koje prolazi. Pričali smo o tome kako se oseća i o sudaru, ali je nisam mnogo zadržavala jer je umorna i mora da se oporavlja - rekla je Bulatovićeva za Kurir.

Mnogo mi znači vaša podrškaNataša je na svom Fejsbuk profilu napisala: „Hvala svima na neverovatnoj podršci. Nemojte da brinete, šta je - tu je, idemo dalje... Neverovatno mi znači podrška svih ljudi, hvala vam mnogo“.

Hvala svima koji su uz nasŽelela bih da se u svoje i u Natašino ime zahvalim svima koji su ovih dana zvali, posetili nas i pružili nam podršku. Čuli smo da su košarkaši Srbije pobedili za nas. Hvala im. Hvala potpredsednici KSS Ani Joković, ministru Vanji Udovičiću i drugima koji su nas posetili i koji su uz nas - kaže Milica Ivanović.

Nataša: Tata, malo me boli!Natašin otac Vukašin rekao je juče za Kurir da očekuje da će njegova ćerka u toku nedelje biti transportovana u Srbiju.- Čekamo odobrenje njenih lekara. Kada budu rekli da je njen medicinski transport bezbedan i da neće ugroziti njeno zdravstveno stanje, po nju će doći sanitet koji je obezbedilo Ministarstvo inostranih poslova - kaže Vukašin.On je već tri dana uz ćerku u Đeru.- Natašu je zadesila velika tragedija, ali ona je psihički jaka. Juče su joj lekari prvi put previli ranu i kažu da je postoperativni tok u redu. Prima jake lekove protiv bolova, tako da ne priča mnogo, a kad je pitamo kako je, nekad nam kaže da je malo boli, drugi put da je ne boli... Nije ni ona još sasvim svesna šta se dogodilo - kaže Vukašin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track