MRŽNJA: Pogledajte kako ukrajinska deca skandiraju obesite Ruse!
Foto: Printskrin

miting u Kijevu

MRŽNJA: Pogledajte kako ukrajinska deca skandiraju obesite Ruse!

Planeta -
Učenici sa oduševljenjem ponavljaju reči mržnje koje izgovara mladić, predvodnik protesta u ukrajinskoj prestonici

Dok SAD i Evropska unija nameću dodatne sankcije Rusiji, koja im uzvraća istom merom, ukrajinske vlasti organizuju mitinge sa učenicima, i podstiču ih da pokazuju mržnju prema Ruskoj Federaciju, uz parole "obesite Ruse" i "ko ne skače taj je Rus".

Video snimak mitinga navodno osnovaca i srednjoškolaca, koji sa ukrajinskim zastavama i brojnim parolama, stoje na trgu u Kijevu i uzvikuju "obesiti Ruse", obišao je svet i izazvao brojne pozitivne ali i negativne reakcije među korisnicima interneta.

Na snimku se vidi da deca sa oduševljenjem ponavljaju reći mladića koji predvodi miting, dok se na improvizovanoj bini vide i starije osobe, koje mogu biti i neki od profesora ili organizatora skupa.Dok neki opravdavaju decu nazivajući skandiranje i miting pravim patriotizmom i komentarišući da se ovako voli zemlja, drugi ih nazivaju "Hitlerovom decom", kojima su vlasti isprale mozak.

"Ovo su potomci lopova i manipulatora, deca Hitlera! Ukrajina je sramota za Evropu", samo je jedan od komentara ispod ovog video snimka, koji je postavljen i na Jutjubu.

http://www.youtube.com/watch?v=KrJC6rU9lG0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track