MUNDIJAL UŽIVO, 8. DAN: Selektor Argentine moli za oproštaj, Hrvati u euforiji
Foto: Reuters

Kurir u Rusiji

MUNDIJAL UŽIVO, 8. DAN: Selektor Argentine moli za oproštaj, Hrvati u euforiji

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas na programu:

14:00 Danska - Australija

17:00 Francuska - Peru

20:00 Argentina - Hrvatska

Dobro došli na Kurir sport!

23:50 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

Dešan: Ne brine me ovakva igra Francuske Selektor Francuske Didije Dešam nije zabrinut zbog igre svog tima u pobedi nad Peruom 1:0.

"Trikolori" su obezbedili plasman u osminu finala Mundijala, ali su igrom razočarali.

"Bilo je teže u drugom poluvremenu. Igrali smo bolje u prvom, igra je bila tečnija. Međutim, bili smo čvrsti posle poluvremena i to nam je pomoglo da dođemo do ovog rezultata. Odbrana ne ide samo od odbrambenih igrača. Oni iz napada su takođe pomogli da ekipa bude kompaktnija. Tako smo u prvom poluvremenu oduzimali lopte i nešto manje u drugom", istakao je selektor Francuske.

23:16 - SELEKTOR ARGENTINE MOLI ZA OPROŠTAJ: Sampaoli preuzeo odgovornost za debakl, a evo šta kaže za Mesija

22:29 - HRVATI U EUFROJI: Savršena utakmica!

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je večerašnja pobeda nad Argentinom na Svetskom prvenstvu za većinu u njegovom timu najveća pobeda u karijeri.

"Čestitam mojim igračima, ovo je za većinu nas najveća pobeda u karijeri", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Hrvatska je večeras pobedila Argentinu sa 3:0 u drugom kolu Grupe D i plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva. Golove za Hrvatsku postigli su Ante Rebić, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

"Bili su u svakom segmentu bolji od Argentine, moji igrači su radili ono što smo se dogovorili. Stavio sam Brozovića kao zadnjeg veznog jer je brži od ostalih, ali cela ekipa je odigrala odlično i bili smo jako kompaktni", rekao je Dalić.

"Stvorili smo nekoliko prilika i u prvom delu, ali sam znao da ćemo postići gol u drugom. Prošli smo u drugi krug nakon dve utakmice, to je bio cilj, ali moramo ostati mirni i dostojanstveni i u daljnim utakmicama", dodao je Dalić.

Kapiten Luka Modrić istakao je da je njegova ekipa odigrala savršenu utakmicu.

"Mislim da smo odigrali kako smo i hteli, bila je to savršena utakmica pogotovu u drugom poluvremenu. Postigli smo tri prelepa gola, otvorilo nam se. Ispunili smo cilj, plasirali se u osminu finala i sada idemo dalje", rekao je Modrić.

21:55 - Hrvati razbili Argentinu u paramparčad!

21:32 - Argentinskom navijaču zabranjen ulazak na stadione u Rusiji

Jednom argentinskom navijaču zabranjeno je da prisustvije utakmicama Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji nakon objavljivanja seksističkog videa u kojem je ohrabrivao jednu Ruskinju da govori uvredljive reči na španskom.

Na snimku se vidi kako je navijač mladu ženu koja nije razumela španski, zamolio da ponavlja provokativne fraze.

Argentinski službenik zadužen za bezbednost Giljermo Madero rekao je za AP da taj navijač više neće biti u mogućnosti da gleda utakmice na Svetskom prvenstvu.

Tom navijaču je oduzet Fan ID, koju svi navijači moraju pokazati pre ulaska na stadione u Rusiji.

21:01 - Kapiten Kostarike: Motivisano na Brazil

Kapiten fudbalske reprezentacije Kostarike Brajan Ruiz rekao je danas da je njegova ekipa motivisana za meč s petostrukim svetskim prvacima, selekcijom Brazila.

"Motivisani smo da igramo protiv tima kao što je Brazil. Obe ekipe se bore za plasman u sledeću fazu, tako da sam siguran da će to biti intenzivan meč", rekao je Ruiz.

Fudbaleri Kostarike i Brazila igraju sutra meč drugog kola Grupe E Svetskog prvenstva.

"Dobro smo se pripremili i fizički i taktički, tako da ćemo da koristimo to u sutrašnjoj utakmici, baš kao i našu psihološku snagu", rekao je kapiten Kostarike.

Kostarika je u prvom kolu izgubila od Srbije, dok je Brazil remizirao sa Švajcarskom.

Utakmica Kostarika - Brazil igra se sutra od 14.00 u Sankt Peterburgu.

20:09 - PAKLENA UTAKMICA: Evo šta Nemanja Matić očekuje od duela sa Švajcarcima

20:00 - Počeo je meč Argentina - Hrvatska!

Uživo ga možete pratiti ovde:

19:41 - Ovaj Albanac će na utakmici provocirati Orlove tetovažama

19:20 - TAMO DALEKO U KALINJINGRADU: Pogledajte kako se srpski navijači provode pred meč sa Švajcarskom

18:58 - MBAPE PRESUDIO: Francuska u osmini finala, Peruanci idu kući

18:49 - SPREMA SE HAOS U NIŽNJEM: Hrvatski huligani planiraju da prekinu meč sa Argentinom!

18:10 - SPEKTAKULARAN RAPORT IZ KALJININGRADA IZVEŠTAČA KURIRA!

16:53 Drugi meč danas: Francuska - Peru. Tok meča pratite na našem lajv blogu.

16:45 Hrvati prave spektakl u "ruskom zabranjenom gradu" pred meč sa Argentinom.

15:50 Fudbalske reprezentacije Danske i Australije odigrale su danas 1:1 (1:1) u utakmici drugog kola C grupe na Mundijalu u Rusiji.

Time je produžena neizvesnot u grupi C.

14:42 - VAR i Mile Jedinak doneli Australiji izjednačenje u 38. minutu... 1:1.

foto: AP

14:15 - U toku je meč Danska - Australija, Fudbaleri Danske golom Eriksena vode od 7. minuta 1:0.

foto: Reuters

14.00 DANSKA - AUSTRALIJA

Selekcije Danske i Australije igraju meč 2. kola grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tok meča uživo možete pratiti na OVOM LINKU

12:52 - Blater razgovarao sa Putinom o dobrom početku SP Bivši prvi čovek Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao o dobrim počecima njegove reprezentacije na Mundijalu.

"Imali smo male razgovore, o fudbalu i dobrom početku kako samog takmičenja, tako i početku reprezentacije Rusije na Svetskom prvenstvu", rekao je Blater posle sastanka sa Putinom u Kremlju. Blater se sastao sa Putinom pošto je uživo gledao utakmicu izmedju reprezentacija Portugala i Maroka u Moskvi. Sep Blater služi šestogodišnju suspenziju iz fudbala zbog finansijskih nepravilnosti tokom predsedavanja FIFA. Posle Moskve će otići u Sankt Peterburg, gde će gledati duel Brazila i Kostarike. Blater je rekao da je počastvovan pozivom u Rusiju, gde boravi kao Putinov gost.

11:48 - FSS poručio navijačima: Ne odgovarajte na moguće provokacije Fudbalski savez Srbije (FSS) pozvao je danas navijače da svoj tim protiv Švajcarske bodre u duhu fer pleja i pravila koje ne krše dostojanstvo igre.

"Zbog visokog rizika koji nosi duel sa selekcijom Švajcarske, molimo navijače da se pridržavaju uputstava i obaveštenja od strane domaćina šampionata, koji od prvog dana prvenstva daje posebnu podršku i iskazuje veliko poštovanje prema našim navijačima", navodi se u saopštenju FSS-a. Fudbalska reprezentacija Srbije će u petak u Kalinjingradu igrati protiv Švajcarske u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji. Utakmica izaziva mnogo pažnje s obzirom na to da za Švajcarsku nastupa mnogo igrača poreklom sa Kosova i Metohije. FSS je naveo da je gostoprimstvo koje Srbija ima razlog više da "na isti način uzvratimo bratskom ruskom narodu kako bismo na taj način dali veliki doprinos njihovom naporu da Mundijal u Rusiji učine do sada najbolje organizovanim šampionatom". Navijači su zamoljeni da na stadion ne unose transparente sa uvredljivim sadržajem koji bi povredio bilo čiji integritet.

Pristalice "orlova" su pozvane da sa sobom imaju samo zvanične navijačke rekvizite Saveza i zastave Srbije.

"Budimo svi ujedinjeni kao što su to naši igrači na terenu, ne odgovarajmo na moguće provokacije, pokažimo svetu da smo ljudi koji ovu igru ne zloupotrebljavaju u političke i bilo koje druge svrhe. Za Srbiju i zbog Srbije. Za uspeh koji svi zajedno želimo! Vidimo se u Kalinjingradu!", piše u saopštenju FSS-a. Utakmica između Srbije i Švajcarske igraće se u petak od 20.00.

foto: Dado Đilas

11:17 - Predsednik Portugala: Kristijano Ronaldo je jedinstven!

Portugalski predsednik Marselo Rebelo de Soza pohvalio je danas kapitena fudbalske reprezentacije te zemlje Kristijana Ronalda, za koga je rekao da je jedinstven.

"Kristijano Ronaldo je jedinstven. Ovo je medjunarodni prestiž za Portugal. To je jedinstveno, jednistveno za nas, Portugalce", prenela je ruska televizija RT reči de Soze. Portugal posle dva kola ima četiri boda, nakon remija sa Španijom i teške pobede nad Marokom u drugom kolu Grupe B Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Utakmica je bila veoma, veoma teška, s obzirom na to da je Maroko igrao dobro, brzo i raznovrsno. Reprezentativci te zemlje su bili u veoma dobroj forimi. Ali, Kristijano je dao gol. Golman Rui Patrisio je bio odličan, imao je dve odbrane i pomogao je u teškim situacijama. Možemo da kažemo da na Svetskom prvenstvu nema lakih protivnika, teško je pobediti jer su svi timovi veoma dobri", kazao je de Soza.

Portugal će treću utakmicu na Svetskom prvenstvu igrati 25. juna protiv Irana u Saransku.

kristijano ronaldo
kristijano ronaldofoto: Reuters

10:45 - Dele Ali propustio trening reprezentacije Engleske

Engleski fudbaler Dele Ali propustio je danas trening svoje reprezentacije i upitan je njegov nastup protiv Paname na Svetskom prvenstvu.

Ali ima problema sa povredom butine.

On je zbog toga zamenjen u drugom poluvremenu utakmice sa Tunisom u utorak, u prvom kolu svetsko šampionata u Rusiji.

Ako ne bude mogao da igra, verovatno će ga zameniti Ruben Loftus-Čik.

Engleska je pobedila Tunis sa 2:1 u prvoj utakmici, a u drugom kolu će se u ponedeljak sastati sa Panamom.

10:06 - Vučić pozvao Srbe širom sveta da navijaju za reprezentaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve Srbe širom sveta da svim srcem navijaju za fudalsku reprezentaciju Srbije koja će, sutra protiv Švajcarske, sigurno ostaviti srce na terenu. On je, nakon polaganja kamena temeljca za fabriku nemačkog koncerna ZF u Pančevu, na pitanje novinara da li je bezbednost naše reprezentacije ugrožena na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, uoči utakmice protiv Švajcarske, kazao da naše službe rade sve što mogu, i da će se o bezbednosti postarati i naši ruski prijatelji.

"Pozivam sve da navijaju za naše odlične momke. Nije važno hoće li pobediti ili izgubiti, važno je da se bore za svoju zemlju i ostave srce na terenu", naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da je pozvao reprezentativce i poželeo im puno uspeha, te da je uveren da će pobediti. Vučić je da je uveren da će dati sve od sebe na terenu da pobede, jer zna koliko vole svoju zemlju.

predsednik srbije aleksandar vučić
predsednik srbije aleksandar vučićfoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

09:44 - Nejmar trenirao, predvodi Brazilce protiv Kostarike

Najbolji brazilski fudbaler Nejmar da Silva biće spreman da meč protiv Kostarike na Mundijalu u Rusiji.

Nejmar je radio sa ekipom nakon što je prethodno propustio trening zbog obnovljene povrede zgloba, prouzrokovane oštrim startovima Švajcaraca u remiju 1:1.

"Nadam se da ćemo biti mnogo bolji nego protiv Kostarike, želimo pobedu i dobru igru. Znamo Kostariku i najvažnije je da igramo najbolje umemo", rekao je Nejmar, a prenose brazilski mediji.

Utakmica između Brazila i Kostarike igra se sutra od 14 sati u Sankt Peterburgu, šest sati pre susreta Srbije i Švajcarske u Kalinjingradu.

Srbija je na čelu E grupe zbog trijumfa nad Kostarikom 1:0 i gola Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca.

foto: AP

09:22 - Ramos: Maradona je svetlosnu godinu iza Mesija!

Legendarni argentisnki fudbaler Dijego Maradona je pohvalio kapitena reprezentacije Španije Serhija Ramosa, ali je istakao da je Dijego Godin ipak bolji od defanzivca Real Madrida. Ramos je jedva dočekao da odgovori Maradoni:

"Ja respektujem Dijega, on je bio gigant. Čini mi se da je fenomen, ali siguran sam da argentinski narod zna da je Maradona svetlosnu godinu godinu iza najboljeg, a to je Leo Mesi", rekao je Ramos.

foto: EPA/RONALD WITTEK

08:31 - Sjajan program danas...

08:10 - Derbi se igra u Nižnjem Novgorodu!

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan neočekivano oslabljen. Evo ko prvi odlazi a ko sledeći dolazi među crno bele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track