MUNDIJAL UŽIVO, 19. DAN: Spektakularni preokret Belgije za četvrtfinale sa Brazilom
Foto: reuters

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 19. DAN: Spektakularni preokret Belgije za četvrtfinale sa Brazilom

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas na programu:

16.00 Brazil - Meksiko

20.00 Belgija - Japan

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:15 - U Moskvi još uvek traje slavlje!

22:03 - Urugvajci u panici zbog Kavanija

21:57 - Neverovatan preokret Belgijanaca!

21:44 - Vijori se srpska trobojka!

21:18 - PREDIGRA ZA OKRŠAJ SA ENGLEZIMA: Pogledajte kolumbijsko ludilo u centru Moskve (KURIR TV)

21:03 - Akinfejev popularniji od predsednika Putina!

20:52 - Evo zbog čega se Szbašić stidi srpskog porekla!

20:27 - Akinfejev preko noći pomutio slavu Putinu

19:52 - Osorio: Dobar smo tim

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Huan Karlos Osorio rekao je danas da je njegov tim odigrao utakmicu na visokom nivou protiv Brazila i istakao da to pokazuje da je Meksiko dobar tim.

"Želim da zahvalim našim navijačima i da im se izvinim što nismo ostvarili svoj cilj. Žao mi je zbog toga. Oni su najbolji navijači na svetu", rekao je Osorio.

Meksiko je danas izgubio od Brazila sa 2:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

"To što smo igrali na ovako visokom nivou protiv tima kao što je Brazil pokazuje da je Meksiko dobar tim. Nismo imali taj ekstra kvalitet koji su oni imali ispred gola. Igrali smo izbalansiran meč i to puno govori o nama i nešem stilu", rekao je Osorio.

"Treba da nastavimo da se razvijamo. Nadam se da će naši igrači dolaziti u Evropu kako bi svakog vikenda mogli da igraju protiv najboljih klubova i onda će prirodno i reprezentacija napredovati", dodao je selektor Meksika.

19:02 - Dalić: Nema vremena za slavlje, Kovačić upitan

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da njegova ekipa više nema vremena za slavlje zbog plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva i da je već fokusirana na meč sa Rusijom.

"Preživeli smo, malo smo proslavili, ali nemamo više vremena za slavlje. Fokus smo okrenuli prema Rusiji", rekao je Dalić novinarima u Sočiju, prenosi Hina.

Hrvatska je u osmini finala eliminisala Dansku posle penala, a Dalić je istakao da su njegovi igrači na toj utakmici pokazali mentalnu snagu.

"Pet puta smo padali i dizali se. To pokazuje našu mentalnu zrelost. Pokazali smo stabilnost što nije bilo lako. Bila je to ratnička utakmica bez lepote. Imali smo i sreću", kazao je Dalić.

"Možda je to i bila nagrada za sve frustracije iz prošlosti i poraze od Turske i Portugala", dodao je on.

Dalić se još jednom osvrnuo na sjajnu predstavu Danijela Subašića koji je odbranio tri kaznena udarca.

"Jedanaesterci su lutrija, nekada zavise od momenta, dana, sreće. Subašić je odbranio tri jedanaesterca, danski golman takodje. Obojica su bila na visokom nivou. Ali, Subašić je zato ovde, da nas izvuče kada treba", rekao je Dalić.

U meču protiv Danske povredio se Mateo Kovačić koji je nezgodno pao na rame.

"Svaka mu čast što je stisnuo zube i odigrao do kraja. Nismo sigurni kakva je situacija, sada je na snimanju, videćemo. Rame ga dosta boli, bilo bi šteta da otpadne. Ostali su svi OK, umorni su, ali danas su dobili slobodan dan i tek sutra krećemo s treninzima", rekao je Dalić.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije. Upitan kakav meč očekuje, Dalić je naglasio da neće biti lako protiv domaćina Mundijala.

"Svako forsira svoj stil, a dalje prolazi tim. Neće biti lako, Rusija je to dokazala. Čeka nas teška borba", rekao je Dalić.

Dalić je svestan da njegovu ekipu u Sočiju očekuje paklena atmosfera na Olimpijskom stadionu koji prima 44.300 navijača.

"Mi želimo da produžimo sreću naših navijača, tako i ruski igrači. Neće biti lako igrati protiv domaćina, ali mi gledamo samo sebe. Znamo koliko smo radosti doneli našem narodu i navijačima. Ono što može fudbal, to ne može ništa drugo. Mi ćemo još jednom pokušati razveseliti naše ljude", rekao je Dalić.

18:30 - Evo kako su reporteri Kurir izveštavali sa Mundijala u Rusiji.

18:12 - Vardi ne može bez porodice ni na Mundijalu!

17:53 - Brazil u četvrtfinalu! Nejmar i Firmino izbušili sombrero

17:01 - Evo kako Milan Živadinović vidi ovaj Mundijal

16:12 - Ronaldu kazna ipak ukunuta, igra protiv Italije u ligi nacija!

15:52 - Predsednik Srbije predvideo pobedu Rusa!

15:36 - Prokletstvo Španije!

14:12 - AKinfejev nije slučajno odbarnio one penale!

13:25 - Tužna priča Subašićevih roditelja!

12.34 - Kante na meti Barselone Francuski fudbalski reprezentativac Ngolo Kante mogao bi da pređe iz Chelsija u Barselonu, prenosi španski Don Balon. Kako se navodi, sportski direktor Barselone Erik Abidal želi da dovede Kantea da bi osvežio vezni i dao manje odgovornosti Serhiju Busketsu kod kojeg se vidi da više nije na onom nivou kao pre par sezona. Vezni igrač je odličnu formu potvrdio na Mundijalu u dresu "trikolora" sa kojima je stigao do četvrtfinala, gde Francusku čeka Urugvaj. Kante, koji ima titule Premijer lige sa Lesterom i Čelsijem, prošle sezone odigrao je 48 utakmica i dao jedan gol.

12.23 - Rodriges propustio trening, neizvestan za Englesku

Kolumbijski fudbaler Hames Rodriges propustio je trening nacionalnog tima i njegov nastup u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Engleske i dalje je pod znakom pitanja. Rodriges se povredio na meču protiv Senegalai napustio teren u 31. minutu te utakmice. On je bio jedini igrač Kolumbije koji nije trenirao, a Kolumbijski nacionalni tim nije saopštio koliko je povreda ozbiljna. Posle današnjeg treninga i izjava igrača, takođe, nije jasnija situacija oko Rodrigesa. "Hames je vođa, ali sam siguran da, ako on ne igra, ima igrača koji mogu da naprave razliku", rekao je vezista Karlos Sančes. Utakmica osmine finala Svetskog prvenstva između Kolumbije i Engleske igra se 3. jula na stadionu Spartaka u Moskvi.

11.12 - Danilo spreman za Meksiko, Marselo još nije na 100%

Brazilski fudbaler Danilo oporavio se od povrede butine i biće na raspolaganju selektoru za meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Meksika. S druge strane, Marselo, koji se povredio na meču protiv Srbije, takodje se oporavio, ali nije 100 odsto spreman. "Danilo je spreman da igra. Trenirao je i na raspolaganju je selektoru Titeu", rekao je timski lekar Rodrigo Lasmar. Daglas Košta se, kako je rekao Lasmar, dobro oporavlja, ali neće biti u sastavu za meč protiv Meksika.

marselo
marselofoto: AP

09.01 - Pet odbrana – rekord za Šmajhela i Subašića

Hrvatska je pobedila Dansku u osmini finala Mundijala, posle penala, a golmani reprezentacija Danijel Subašić i Kasper Šmajhel odbranili su čak pet penala u toj seriji. Nikada u istoriji Svetskih prvenstava se nije desilo da prilikom penal serije bude promašeno čak pet penala. Ono što je još bolje od toga je da je svih pet penala bilo odbranjeno, a ne promašeno, tako da su Subašić i Šmajhel najzaslužniji za ovaj podatak, a ne loši šutevi protivnika. Šmajhel je, ujedno, odbranio i penal Luki Modriću pri kraju isteka poslednjeg produžetka i spasao svoju ekipu, koja je ipak 'poklekla' u seriji jedanaesteraca. Danski golman na kraju je ostao nemoćan pred Ivanom Rakitićem, čijim sigurnim šutem je Hrvatska prošla dalje.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track