MUNDIJAL UŽIVO, 24. DAN: Englezi i Hrvati u polufinalu!
Foto: reuters

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 24. DAN: Englezi i Hrvati u polufinalu!

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas ćemo saznati ko će činiti drugi polufinalni par!

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:45 - Danijel je ipak Srbin!

23:13 - Muk u Moskvi posle Rakitićevog penala!

22:55 - Hrvatska je u polufinalu!

21:54 - Ludnica na hrvatskom primorju

21:11 Ovako su Rusi slavili vođstvo, kasnije ih je smorio Kramarić

20:49 - Rusija - Hrvatska na poluvremenu 1:1

20:17 - Rusi na Vrapčjem brdu u transu!

20:10 - Gagić: Francuska je moj favorit

20:00 - Počeo okršaj Rusa i Hrvata!

19:57 - Sautgejt: Neverovatan osećaj

Selektor Garet Sautgejt rekao je danas da je plasman Engleske u polufinale Svetskog prvenstva, prvi put od 1990. godine, neverovatan osećaj.

"Nadam se da svi kod kuće uživaju, jer se to ne dešava često. Ovo je neverovatan osećaj", rekao je Sautgejt za Bi-Bi-Si.

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je danas sa 2:0 pobedila Švedsku.

Strelci u Samari bili su Hari Megvajer u 30. i Dele Ali u 59. minutu.

Protivnik Engleskoj u polufinalu biće pobednik duela u kom će se večeras u 20.00 sastati Hrvatska i domaćin Rusija.

"Znali smo da će protiv Švedske biti potpuno drugačija utakmica nego ona protiv Kolumbije, nakon produžetaka i penala, potrošenih emocija i energije...", rekao je Sautgejt.

"Meč protiv Rusije u Moskvi bio bi neverovatan meč", dodao je selektor Engleske.

Engleska nije igrala u finalu Mundijala od 1966. godine.

"Znamo da je pred nama još jedna velika utakmica - polufinale. Osećamo se dobro, imamo samopouzdanja. Znamo da nas navijači podržavaju i ovde i kod kuće... Želimo da učinimo ponosnom celu naciju", rekao je kapiten Engleske Hari Kejn.

Selektor Švedske Jane Anderson rekao je da je njegova ekipa napravila vrlo malo grešaka, ali da je danas jednostavno naišla na bolju ekipu i odličnog golmana Džordana Pikforda.

"Došli smo do četvrtfinala i u svakoj utakmici smo se suočili sa žestokim protivnicima, ali danas nismo bili dovoljno dobri", rekao je Andreson.

"Engleska je dovoljno dobra da osvoji Svetsko prvenstvo", dodao je selektor Engleske.

19:00 - NEJMAR PROGOVORIO POSLE ISPADANJA BRAZILA!

18:50 - Kolinda zapevala...

18:45 - Kinezima isto Srbija i Hrvatska

18:29 - Englezi slavili u Moskvi

18:15 - SVAĐA KOLINDE I PUTINA!

17:26 - TRADICIJA JE TU DA SE KRŠI

17:01 - Hrvatska predsednica u Sočiju na utakmici

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je danas u Soči gde će večeras pratiti utakmicu Hrvatska-Rusija u četvrtfinalu Svetskog fudbalskog prvenstva i sastati se s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Grabar-Kitarović je najavila da s Medvedevim, na sastanku koji će se održati pre utakmice, želi posebno da razgovara o Agrokoru, prenosi hrvatska agencija Hina.

"Ono što želimo posle ove nagodbe, za koju se nadam da će ići sve u redu, da se Agrokor ne samo digne na noge nego da bude onako kako su mi obećali predstavnici u budućoj upravi Agrokora, da to bude jedna od najboljih evropskih kompanija koja će se zasnivati na izvozu, da se svi poverioci, svi dobavljači, od Belja do svih ostalih, da se i oni guraju, da se guraju njihovi proizvodi posebno ovde u Rusiji. Verujem da tu možemo naći svoje tržište i u okviru režima sankcija koji postoji", rekla je predsednica Hrvatske u izjavi za novinare po dolasku u Soči.

Grabar Kitarović je rekla da je puno uradjeno od njene poslednje posete i sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju i susreta s premijerom Medvedevom u Moskvi u oktobru prošle godine.

Hrvatska predsednica će se večeras pridružiti ruskom premijeru u VIP loži. Na Svetsko prvenstvo pozvao je predsednik Putin kao i nekoliko ruskih zvaničnika.

16:48 - Engleska protiv Švedske vodi na poluvremenu golom Megvajera - 1:0! Uživo utakmicu pratite na linku.

16:40 - Slavlje Engleza u Fan zoni!

16:05 - Provociraju Ruse pominjući Srbe!

16:00 - Počeo meč u Samari! Šveđani za peto, Englezi za treće polufinale!

14:57 - Poznate startne postave za meč ŠVEDSKA - ENGLESKA

14:10 - Radonjić: Čast mi je što sam igrao protiv Nejmara

Reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić istakao je da mu je velika čast što je sa 22 godine igrao sa fudbalerima poput Nejmara, odnosno celog brazilskog tima.

"Moram da kažem da sam imao pozitivnu tremu na toj utakmici, kada sam ušao na teren u prvi mah nisam mogao da verujem protiv koga sve igram. Kada sam se opustio sve je došlo na svoje. Nadam se da ću u daljoj karijeri stalno igrati sa tako velikim fudbalskim imenima. Mundijal je nešto najveće u fudbalu što može da se dostigne, ako izuzmemo klupski nivo, tako da mogu da kažem da sam zadovoljan", rekao je Radonjić.

foto: STARSPORT

13:25 - Bliži se prvi meč....

12:48 - De Brujne: Brazilci nisu znali šta rade

Zvezda Mančester Sitija, Kevin De Brujne, smatra da je Belgija taktički uništila Brazil.

"Zahvaljujući promeni taktike potpuno smo izmenili stvari. U prvom poluvremenu smo odigrali veoma dobro, stvorili mnogo prilika i nisu znali šta da rade. U drugom su oni bili bolji, ali smo i tada uspevali da napravimo šanse", rekao je De Brujne.

foto: Reuters

11:53 - Kutinjo: Spreman sam na kritike!

„Želeli smo da odemo do finala i dali smo najbolje od sebe što smo imali. Svaki igrač je dao sve od sebe. Sigurno će nast dočekati ogromne kritike sa svih strana. Život ide dalje, to je fudbal – nekad se izbubi, a nekad se pobedi. Tužni smo jer smo žarko želeli da pobedimo – cela nacija, ali nismo mogli.

foto: EPA/MARCELO SAYAO

Fudbaler reprezentacije Brazila Kutinjo rekao je za medije da je spreman za oštre kritike javnosti u Brazilu nakon eliminacije u četvrtfinalu Mundijala.

11:07 - Kakva opklada! Bekam i Ibrahimović oduševili fudbalski svet!

10:20 - Navijači Hrvatske ZAPALILI OSTRVO!

Na hrvatskom ostrvu Galešnjak, poznatom po tome što ima oblik srca, navijači fudbalske reprezetnacije Hrvatske izazvali su požar.

Na ostrvo je došlo oko 100 navijača sa bakljama s ciljem da pruže podršku nacionalnoj selekciji uoči današnje četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva izmedu Rusije i Hrvatske.

Javna vatrogasna stanica Zadar potvrdila je da se u trenutku izbijanja požara na ostrvu nalazilo oko 100 ljudi koji su uspešno evakuisani, prenosi portal morski.hr.

U zadarskoj policiji naveli su da je požar brzo ugašen.

"U toku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili učesnici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 sa 100 metara i srećom niko nije povređen", rečeno je u policiji.

Kako se navodi, navijači su na ostrvo došli na poziv jedne grupe na Fejsbuku, a radi davanja podrške hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji.

"Neverovatno ali istinito, neko je pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na ostrvu obraslom šumom. U sezoni požara! Prava je sreća da su učesnici ovog događaja evakuisani na vreme i da niko nije stradao", piše portal.

foto: Printsrkin/Youtube

09:30 - Ruski Brazilac ima neverovatnu životnu priču!

foto: Profimedia

08:50 - Pohvale stižu sa svih strana!

foto: Profimedia

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track