NOVI DETALJI ISTRAGE: Vezovi na skijama uzrok Šumijeve nesreće?
Foto: Reuters

Mihael i dalje u kritičnom stanju

NOVI DETALJI ISTRAGE: Vezovi na skijama uzrok Šumijeve nesreće?

Ostali sportovi -
Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra, kada je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze

GRENOBL - Francuske vlasti pokrenule su istragu o tome da li su vezovi na skijama Nemca Mihaela Šumahera izazvali pad sedmostrukog svetskog šampiona F1 posle kojeg je udario glavom u stenu.Nemac je u veštačkoj komi od 29. decembra, kada je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze. On je od tada dva puta operisan u bolnici u Grenoblu i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju.Francuska policija je za sredu najavila konferenciju za medije na kojoj će saopštiti detalje istrage o uzrocima nesreće slavnog Nemca. Policija je dobila snimak kamere koja je bila na kacigi nemačkog vozača, kao i navodni slučajni snimak koji je napravio jedan turista.Pojedini mediji objavili su da policija navodno istražuje da li vezovi na skijama možda zakazali u trenutku nesreće. Vezovi su dizajnirani s mehanizmom koji automatski otpušta pancerice kako bi se sprečile teže povrede skijaša. U slučaju da ovi vezovi nisu oslobodili Šumaherove pancerice on je zbog toga mogao da izgubi kontrolu i udari u stenu.U istrazi se navodi preme pisanju medija da je Nemac pao dok je išao malom brzinom između dva relativno blaga brega. Istražuje se takođe da li su granice skijaških staza pored mesta nesreće bile pravilno označene. Neki mediji su objavili da su stene bile preblizu staze i da je to zahtevalo dodatnu zaštitu. U medijima se danas pojavila slika staze na kojoj je Nemac doživeo nesreću.

Mediji se slažu u jednom da je glavno pitanje da li je nesreće bilo puno stena i da li je označeno po propisima, a sve to navodi da brzina nije bila uzrok nesreće zbog koje se Šumaher i dalje nalazi u komi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track