Obamini agenti razbijali se od seksa
Foto: TANJUG

Obamini agenti razbijali se od seksa

Planeta -

Tajna služba ove sedmice dobila nove informacije" o tome da su agenti i tokom Obamine posete Salvadoru u okviru njegove turneje po zemljama Latinske Amerike krajem marta 2011

VAŠINGTON - Američka Tajna služba, koja je otpustila devetoro zaposlenih zbog skandala vezanog za prostituciju, istražuje da li se slična situacija desila i prošle godine u Salvadoru, saznaje se iz izvora bliskih američkom Kongresu.

Dvanaest agenata Tajne službe, elitne jedinice zadužene pre svega za obezbeđenje predsednika Baraka Obame i njegove porodice, osumnjičeni su da su primali prostitutke u Kartaheni tokom priprema Obamine posete 14. i 15. aprila radi učešća na samitu dve Amerike.

Devetoro njih je dobilo otkaz, a neki su dali otkaz ili otišli u penziju posle izbijanja skandala 13. aprila.

Sumnja se da su agenti, pred dolazak Obame, u hotelske sobe doveli najmanje 20 žena, za koje nije utvrđeno da li su prostitutke.

Dovođenje stranaca u zonu bezbednosti, bez obzira da li su prostitutke ili ne, predstavlja problem, ističu Tajnoj službi.

Predsednik Odbora za unutrašnju bezbednost Predstavničkog doma Kongresa SAD Piter King rekao je ranije da je agencija imala sreće, jer da su žene radile za terorističku ili neku antiameričku organizaciju imale bi pristup informacijama o kretanju predsednika ili bezbednosnim protokolima.

U međuvremenu su na videlo izbile neke nove optužbe, rekao je neimenovani zvaničnik Kongresa koji nije želeo da otkrije identitet.

On je kazao da je "Tajna služba ove sedmice dobila nove informacije" o tome da se slična stvar verovatno desila i tokom Obamine posete Salvadoru u okviru njegove turneje po zemljama Latinske Amerike krajem marta 2011. Isti izvor je rekao da je osoba koja je "blisko sarađivala sa agentima Tajne službe na pripremi posete" američkog predsednika izjavila da su agenti kao i pripadnici američke vojske posetili jedan striptiz-bar u San Salvadoru uoči Obaminog dolaska.

Prema izveštaju lokalne TV stanice KIRO-TV sa sedištem u Sijetlu a koja je i objavila nove podatke, pomenuta osoba je izjavila da je videla američke agente da piju "puno alkohola, a neki od njih su davali novac prostitutkama".

Neimenovani zvaničnik Kongresa izjavio je da je Tajna služba poslala poslanicima u Kongresu memorandum kojim ih obaveštava da će proveriti verodostojnost tih informacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja