Raspisan konkurs za direktora policije

Bira se šef

Raspisan konkurs za direktora policije

Društvo -
Kandidat mora da ima fakultet i najmanje 15 godina efektivnog radnog staža na policijskim poslovima

Ne propustite...

Policija čeka novog šefa

BEOGRAD - Konkurs za mesto direktora policije objavljen je danas u beogradskom dnevniku Politika. Direktora policije postavlja Vlada Srbije na pet godina, a na predlog ministra unutrašnjih poslova i na način predviđen propisima o radnim odnosima koji važe za Ministarstvo unutrašnjih poslova, piše u konkursu. Kandidat pored ostalog mora da ima fakultet i najmanje 15 godina efektivnog radnog staža na policijskim poslovima. Prijave na konkurs podnose se u roku od 15 dana od narednog dana kad je konkurs objavljen.

Mandat direktora policije Milorada Veljovića istekao je u junu prošle godine, a on je najavio da će se ponovo kandidovati za tu funkciju. Kako se saznaje, mogući kandidati su i načelnik uprave granične policije Nenad Banović, načelnik sektora unutrašnje kontrole Miloš Oparnica, njegov pomoćnik Dragan Cvetković, šef biroa Interpola u Srbiji Milan Dimitrijević, generalni sekretar Privredne komore Srbije Goran Jeftić i sadašnji zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

U Politici i dnevniku Danas u utorak je objavljen i konkurs za mesto direktora Agencije za borbu protiv korupcije. Uslovi za izbor jesu da kandidat ima završen pravni fakultet i najmanje devet godina radnog iskustva, da nije osuđivan za krivično delo koje ga čini nedostojnim za vršenje funkcije direktora i da nije član političke stranke, odnosno političkog subjekta.

Mandat direktora agencije traje pet godina. Rok za podnošenje prijava je 15 dana. Rok počinje da teče narednog dana od objavljivanja oglasa u Službenom glasniku.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odlučio je 9. novembra da smeni direktorku Agencije Zoranu Marković, zbog sumnje da je povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i da je nesavesno obavljala funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track