OVO JE KRIM: Ukrajinski oficir odaje poštu poginulom ruskom policajcu i ukrajinskom vojniku
Foto: AP

Nova nada

OVO JE KRIM: Ukrajinski oficir odaje poštu poginulom ruskom policajcu i ukrajinskom vojniku

Planeta -
Kokurin i Kazakov, su inače jedine žrtve poznate javnosti, koje su nastradale tokom ruskog preuzimanja Krima

Potresna fotografija ukrajinskog vojnika koji odaje počast nastradalom ukrajinskom vojniku i ruskom policajcu, vraća nadu da se mržnja i sukobi između ovih dveju strana polako stišavaju. Na fotografiji se vidi ukrajinski vojnik, koji stoji u sredini, između dva kovčega poginulog ukrajinskog vojnika Sergeja Kokurina (35) i ruskog policajca Ruslana Kozakova (34), tokom zajedničkog opela u Simferopolju.

Kokurin i Kazakov, su inače jedine žrtve poznate javnosti, koje su nastradale tokom ruskog preuzimanja Krima, koje je inače proteklo bez prolivanja krvi. Oni su poginuli ranije ove nedelje tokom sukoba u vojnoj bazi u Simferopolju.

Umesto udaljenosti i mržnje ovih dveju vojska, ova fotografija pokazuje, da je sahrana ukrajinsku i rusku vojsku zapravo ujedinila.

Opelo preminulom vojniku i policajcu, održano je u Oficirskom domu u Simferpolju, u pokušaju lokalnih vlasti da smire tenzije najmračnijeg incidenta koji se dogodio na poluostrvu.

Koliko god da nam ova fotografija uliva nadu da će se situacija smiriti, na poluostrvu je i dalje napeto. Istog dana kada su vojnik i policajac sahranjeni , oko 50 kilometara dalje 200 proruskih demonstranata upalo je je u ukrajinsku vazduhoplovnu bazu u zapadnom Krimu, skinuli ukrajinsku zastavu i isterala vojnike.

(EPK/Bussines Insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track