Stravičan sudar: Putnički voz naleteo na teretni

Indija

Stravičan sudar: Putnički voz naleteo na teretni

Planeta -
Četiri vagona putničkog voza su iskočila iz šina kada je mašinovođa aktivirao kočnice u vanrednoj situaciji videvši teretni voz u svom koloseku, a jedan od vagona se zapalio i zarobio mnoge putnike od kojih je najmanje osam izgorelo

HAJDERABAD - U sudaru putničkog i teretnog voza na jugu Indije i kasnijem požaru koji je zahvatio deo kompozicije poginulo je najmanje 15 putnika i oko 35 je povređeno, saopštili su indijski lokalni zvaničnici.

Oko 70 putnika je spaseno iz vagona putničkog voza u distriktu Anantapur, u državi Andra Pradeš, potvrdio je okružni policijski zvaničnik Čaru Sina, prenela je agencija AP.

Teretni voz se zaustavio kod stanici u blizini Penukonde kada je putnički voz "Hampi Ekspres" udario u njega.

Četiri vagona putničkog voza su iskočila iz šina kada je mašinovođa aktivirao kočnice u vanrednoj situaciji videvši teretni voz u svom koloseku, a jedan od vagona se zapalio i zarobio mnoge putnike od kojih je najmanje osam izgorelo, dodao je Sina.

"Hampi ekspres" je išao za južni indijski grad Bangalor, kada sudar dogodio u Penukondi, na oko 170 kilometara severno od Bangalora.

Železnička nesreća se dogodila pred zoru, potvrdio je Čandraleka Mukerdži izvršni direktor za informisanje u Ministarstvu železnice u Nju Delhiju.

"Izgleda da je vozač putničkog voza prevideo signal i udario u teretni voz, ali čekamo rezultate istrage", rekao Mukerdži za agenciju AFP.

Indija ima jednu od najvećih železničkih mreža na svetu, koju dnevno koristi oko 20 miliona Indijaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track