TRAMPA IZNERVIRAO PUT U PARIZ! BES ISKALIO NA TEREZI MEJ: Britanskoj premijerki iz aviona preko telefona rekao SVAŠTA!
Foto: AP

LJUT

TRAMPA IZNERVIRAO PUT U PARIZ! BES ISKALIO NA TEREZI MEJ: Britanskoj premijerki iz aviona preko telefona rekao SVAŠTA!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp je tokom telefonskog razgovora za vreme leta u Pariz kritikovao premijerku Velike Britanije Terezu Mej.

Prema podacima američkog lista, za vreme leta u Pariz u petak Mejova je pozvala Trampa na predsednički avion da mu čestita na rezultatima izbora za Kongres, na šta je Tramp reagovao izlivom nezadovoljstava. Tramp je kritikovao Mejovu zato što Britanija, po njegovom mišljenju, ne preduzima dovoljno napora da obuzda Iran. On ju je pitao i za Bregzit i požalio se na nepravednost trgovinskih sporazuma sa evropskim državama.

List, pozivajući se na američke i evropske činovnike, naglašava da se i Mejova i ranije suočavala sa Trampovim grubim ponašanjem, ali su ovog puta "njeni savetnici bili potreseni njegovim posebno lošim raspoloženjem“.

List dodaje da je američki predsednik bio loše raspoložen tokom celog boravka u Parizu

"Iznerviralo ga je putovanje", navodi list reči visokog činovnika iz Bele kuće.

Tramp je prisustvovao svečanostima povodom stote godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu u Parizu. U nekoliko objava na Tviteru on je kritikovao Francusku za visoke uvozne carine na vino, kojim se otežava prodaje američkog alkoholnog pića. Predsednik SAD je ponovo kritikovao ideju Emanuela Makrona o stvaranju evropske vojske za zaštitu od SAD, Rusije i Kine i pozvao da se više uplaćuje za NATO. On je čak podsetio francuskog predsednika da ima nizak rejting.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track