NOVINARKA RAZOTKRILA OZLOGLAŠENI KLAN KOJI GOSPODARI CARSTVOM DROGE, SAD DOBIJA JEZIVE PRETNJE: ​Recite joj da ćemo UBITI nju i njenu decu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Instagram

NEĆE DA ODUSTANE

NOVINARKA RAZOTKRILA OZLOGLAŠENI KLAN KOJI GOSPODARI CARSTVOM DROGE, SAD DOBIJA JEZIVE PRETNJE: ​Recite joj da ćemo UBITI nju i njenu decu! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Italijanska novinarka koja je razotkrila kriminalno carstvo nasilne mafije u Rimu, istakla je da neće napustiti grad uprkos pretnjama smrću koje dobija.

Rad Federike Andželi na razotkrivanju zločina i nasilja klana Spada doveo je do 32 hapšenja i policijskih konfiskacija nekih od odborskih stanova okupiranih od strane bande, koji su sadržavali mramorne statue i pozlaćena kupatila.

Andželijeva, koja živi pod policijskom zaštitom od 2013. godine, navodi da ne može da izađe na balkon, osim ukoliko nije policajac na ulici i otkriva da joj je potrebna bezbednosna pratnja kada ide u kupovinu.

Ali, novinarka se zarekla se da će istrajati dok klan iz predgrađa Rima ne bude priveden pravdi.

Ona je ispričala da je supruga jednog od članova bande pokazala prstom na nju i rekla:

"Recite joj da ćemo je ubiti, kao i njenu decu!"

Imovina u vrednosti od dva miliona evra zaplenjena je od osumnjičenih.

"Vođe su u zatvoru i njihova imovina je zaplenjena, ali to ih čini mnogo opasnijim, jer moraju da pokažu da se računaju, kako bi opravdali svoju kriminalnu reputaciju", rekla je Andželijeva.

Priča Andželijeve obelodanila je kako je Spada klan nemilosrdno preuzeo monopol nad trgovinom droge i zelenaštvom u Ostiji, predgrađu Rima. Ona je sa ručnom kamerom počela da istražuje kiosk, za koji se ispostavilo da pripada mafiji. U početku nije znala da je u pitanju Spada klan. Ona je uspela da intervjuiše menadžera, koji je nakon toga dobio eksplicitne pretnje od strane klana.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track