BEBA UMRLA OD GLADI JER SU JE RODITELJI VEGANI HRANILI SAMO VOĆEM I SIROVIM POVRĆEM: Policajci u njihovoj kući zatekli još neuhranjene dece (VIDEO)
Foto: Američka policija/Lee County Sheriff’s Office

završili iza rešetaka

BEBA UMRLA OD GLADI JER SU JE RODITELJI VEGANI HRANILI SAMO VOĆEM I SIROVIM POVRĆEM: Policajci u njihovoj kući zatekli još neuhranjene dece (VIDEO)

Planeta -

Američki par Šila (35) i Rajan O'Liri optuženi su za ubistvo i zanemarivanje deteta nakon što im je 18-mesečni sin preminuo jer su ga držali na veganskom režimu ishrane.

Šila je izjavila da se dečak rodio kod kuće i da nikad ranije nije video lekara. Beba veganskog para umrla je od neuhranjenosti jer su ga hranili samo voćem i sirovim povrćem, kažu policajci.

Kad je umro, rekla je da nije jeo hranu nedelju dana već ga je samo dojila

Šila kaže da je dojila sina oko 4 ujutro kada je počeo teško da diše.

Bila je zabrinuta jer se to prvi put dogodilo, ali rekla je da nije zvala pomoć jer je zaspala.

Proglašen je mrtvim u porodičnoj kući u Kejp Koralu na Floridi, nakon što se majka probudila i primetila da ne diše i da je hladan. Zvala je policiju dok je suprug pokušavao da oživi dečaka.

Obdukcija je pokazala da je dete patilo od neuhranjenosti, uključujući dehidraciju, problema s jetrom i oticanja ruku, stopala i potkolenica. Šila je rekla policiji da su stopala detetu otekla i nekoliko nedelja ranije, i da nije hodao toliko kao ranije.

Dečak je težio svega 4,8 kilograma.

Kada je policija posetila njihov dom videli su da par ima još tri ćerke.

Dve devojčice, starosti od 3 i 5 godina, bile su izuzetno sićušne i težine ispod proseka za njihovu starost, a ten im je bio bledo-žućkaste boje.

Jednoj devojčici zub je pocrneo od propadanja, što je zahtevalo operativni zahvat. Treća devojčica izgledala je zdravije i bila je Šilina ćerka iz prethodne veze.

Pretpostavlja se da je ona izgledala zdravije jer jer ostaje s ocem po dve nedelje na svaka dva meseca.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Lee County Sheriff’s Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track