Najnovije vesti

NOVI SNIMAK UBISTVA IZ ATLANTE: Mirno je pričao sa policajcima sve dok nisu hteli da mu stave lisice, a onda je upucan
Foto: Printscreen Youtube/11Alive

dramatično

NOVI SNIMAK UBISTVA IZ ATLANTE: Mirno je pričao sa policajcima sve dok nisu hteli da mu stave lisice, a onda je upucan

Planeta

Objavljen je ceo snimak sa uniforme policajca na kojoj se vidi kobni pokušaj hapšenja u Atlanti prilikom kojeg je ubijen nenaoružani crnac Rajšard Bruks.

Snimak s kamere koja se nalazila na uniformi policajca. Na njoj se vidi kako Bruks vrlo mirno razgovara s policijom sve do trenutka kada službenici žele da mu stave lisice.

Bruks je najpre zaspao u svom automobilu ispred restorana, a bio je parkiran tako da je blokirao saobraćaj, zbog čega je i pozvana policija.

Kada su ga policajci probudili, on je pomerio auto na parking, pa se vratio da spava u njemu. Međutim, policajci su insistirali da uradi alko test, pa kada je on pao na njemu, krenuli su da mu stavljaju lisice.

Na snimku se vidi kako se on opire hapšenju, čuju se uzvici "prekini da se boriš", a zatim je Bruks krenuo da trči.

U međuvremenu je kamera završila na zemlji, ali se na njoj jasno čuju tri hica koje je ispalio policajac.

Kako je prethodno saopšteno, a vidi se i na ranije objavljenim snimcima, Bruks je policajcima oteo elektrošoker i potrčao sa njim u ruci, pa se u trenutku okrenuo ka policajcima, a zatim im ponovo okrenuo leđa, kada je jedan od njih pucao u njega.

Jedan od svedoka je za CNN rekao da je Bruks još disao dok je ležao na zemlji. Odveden je u bolnicu, gde je umro, navodi se u saopštenju. Jedan policajac je zadobio lakše povrede.

Bruks je imao tri ćerke, stare jednu, dve i osam godina i 13-godišnju pastorku. Njegova osmogodišnja ćerka trebalo je u subotu da ima rođendansku zabavu.

"Imali su pripremljenu rođendansku proslavu za nju ... s kolačima i svime, a mi smo tamo sedeli i razgovarali s majkom o ubistvu njenog oca", rekao je advokat porodice Džastin Miler.

Policijska uprava Atlante objavila je imena i fotografije policijskih službenika umešanih u ubistvo Bruksa, a reč je o policajcima Garetu Rolfu i Devinu Bronsanu.

Iz policije je saopšteno da je Rolf, koji je počinio ubistvo, dobio otkaz, dok je Bronsan postavljen na administrativne dužnosti.

U međuvremenu je izvršena obdukcija koja je potvrdila da je Bruks ubijen hicima u leđa.

U toku je istraga slučaja pa je moguće i podizanje optužbe protiv Rolfa.

Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija je za CNN rekao da optužnica zavisi od toga da li je Rolf osećao neposrednu smrtnu pretnju ili fizičku pretnju, pa je zato doneo odluku da upotrebi vatreno oružje ili ga je upotrebio samo da bi uhvatio osumnjičenog ili iz nekog drugog razloga, prenosi Tanjug.

"Ako je hitac ispalio iz bilo kog drugog razloga, a ne da bi spasio svoj život ili sprečio da on ili neko drugi bude povređen, onda je upotreba vatrenog oružja bila nezakonita", rekao je Hauard.

On je najavio da će odluku o podizanju optužnice u slučaju pogibije Rajšarda Bruksa doneti do srede.

Kurir.rs/Blic

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...