Najnovije vesti

INDIJSKI DOKTOR UBIJAO TAKSISTE ZBOG KOLA: 50 žrtava završilo u čeljustima KROKODILA! (VIDEO)
Foto: DCP Narcotics

ZVER

INDIJSKI DOKTOR UBIJAO TAKSISTE ZBOG KOLA: 50 žrtava završilo u čeljustima KROKODILA! (VIDEO)

Planeta

Indijac Devender Šarma je s grupom saradnika lovio vozače u Nju Delhiju, likvidirao ih, a onda njihove automobile prodavao po 270 dolara

Indijska policija uhapsila je Devendera Šarmu (65), poznatog po nadimku Doktor Smrt, šest meseci nakon što je pobegao iz zatvora, na koji je 2004. osuđen zbog 24 ubistva.

Bankrot i kriminal

Dok je bio u policijskoj stanici, nekadašnji lekar priznao je da je ubio ukupno više od 50 taksista, a da je njihova tela bacao krokodilima kako bi uništio tragove, javlja CNN.

- Devender Šarma, umešan u 50 slučajeva kidnapovanja i ubistva taksista, prevare i ilegalnu transplantaciju bubrega, bio je na doživotnoj robiji kada je pobegao iz Centralnog zatvora u Džajpuru. Uhapsio ga je tim za borbu protiv narkotika i kriminala - saopštila je policija Nju Delhija na Tviteru.

Uz to, oni su objavili i sliku sa hapšenja, na kojoj se vide detektivi oko jednog od najgorih serijskih ubica u istoriji.

Kako navode indijski mediji, serijski ubica je imao diplomu doktora tradicionalne ajurvedske medicine. Od 1984. imao je kliniku u Džajpuru, ali je onda 1992. uložio novac u benzinsku pumpu, nakon čega je bankrotirao, pa je počeo da se bavi prevarama - prodavao je lažne kanistere s bezinom, da bi onda počeo da učestvuje u ilegalnom lancu za transplantaciju bubrega. Prema podacima koje je policija objavila, on je izveo 125 transplantacija, a svaka od njih mu je donela od 6.680 do 9.350 dolara. Nakon toga je s grupom ljudi mamio taksiste, a zatim ih ubijao i prodavao njihova vozila. Prodaja jednog taksija, bilo celog ili u delovima, donosila mu je po 270 dolara.

- Šarma i njegovi saradnici ubijali su taksiste, a onda su njihova tela bacali u kanal Hazara, gde ima mnogo krokodila koji su ta tela jeli - rekao je Rakeš Paverija, zamenik komesara policije u Nju Delhiju, a prenosi TheWire.in.

Doktor Smrt je uhapšen zbog ubistava 2007, i prvobitno ih je priznao oko 40, ali je na kraju promenio ploču, pa je osuđen na doživotnu robiju zbog 24 ubistva.

Izlazak iz zatvora

- Šarma je bio u zatvoru, ali mu je u januaru dozvoljeno da posle 16 godina robije izađe na 20 dana. On je tada pobegao i u martu je iz rodnog sela prešao u Nju Delhi. Tu se oženio daljom rođakom, koja je znala za njegove zločine, ali su nameravali da započnu novi život. Međutim, policija ga je otkrila i uhapšen je. Tokom saslušanja bio je miran i sarađivao je s policijom, a ispričao je i sve o ranijim zločinima. Rekao je da je ubio više od 50 ljudi. „Posle 50 sam prestao da brojim“, naglasio je on - kaže Rakeš Paverija.

Devender Šarma je ponovo poslat u zatvor, a očekuje se da uskoro počne novo suđenje, za sva ubistva koja je tek sad priznao.

Iako je ubio više od 50 ljudi, Doktor Smrt nije među prvih deset serijskih ubica po broju žrtava. Prvo mesto i dalje drži Kolumbijac Luis Garavito, za koga su dokazana ubistva 138 ljudi, drugo njegov zemljak Pedro Lopez sa 110 dokazanih žrtava (postoji mogućnost da ih je i više), a treće ruski policajac Mihail Popkov sa 78 žrtava.

NAJUBITAČNIJE SERIJSKE UBICE

1 Luis Garavito

foto: Screenshot
  • 138 žrtava (1957, Kolumbija) Zver ili Šilja
  • U zatvoru, izlazi sledeće godine

2 Pedro Lopez

foto: Screenshot
  • 110 žrtava (1948, Kolumbija) Monstrum sa Anda
  • Na slobodi

3 Mihail Popkov

foto: EPA/DMITRY DMITRIYEV
  • 78 žrtava (1964, Rusija) Sibirski Vukodlak
  • U zatvoru, doživotna robija

DEFINICIJA

FBI: TRI I VIŠE UBISTAVA

Prema „Priručniku klasifikacije zločina FBI“ serijska ubistva „obično imaju tri ili više žrtava“:

- Ono što ovu kategoriju razdvaja od masovnih ubistava ili ubistava u naletu je period hlađenja između ubistava. Taj period može trajati danima, mesecima ili godinama. Drugim rečima, serijski ubica ne ubija često. Razlog za to je što organizovane serijske ubice generalno ne vole da rizikuju. Serijski ubica najčešće juri strance, ali žrtve često imaju sličnosti kada je reč o polu, godinama ili zanimanju.

Kurir.rs/ A. Ivanović  Foto: DCP Narcotics

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...