PRVI U SVETU: Velika Britanija odobrila Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa, prve doze već sledeće nedelje (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Profimedia/FrankHoemann/SVEN SIMON/AFP

borba protiv virusa

PRVI U SVETU: Velika Britanija odobrila Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa, prve doze već sledeće nedelje (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Velika Britanija je danas postala prva država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija Fajzer i Biontek i najavila da će one moći da se koriste od početka sledeće sedmice.

"Vlada je danas prihvatila preporuku Agencije za lekove i zdravstvene proizvode i odobrila upotrebu vakcine kompanija Fajzer i Biontek", saopšteno je iz britanske vlade, preneo Rojters.

Britanski zdravstveni komitet odlučiće koje su prioritetne grupe koje će prve biti vakcinisane, a tu spadaju štićenici ustanova za negu starijih i nemoćnih, zdravstveni radnici i stariji Britanci koji pate od hroničnih oboljenja.

Britanske vlasti su saopštile da je hitno odobrenje za primenu Fajzerove i Biontekove vakcine "istorijski trenutak" u borbi protiv epidemije korona virusa.

Ministar zdravstva Met Henkok najavio je da će program vakcinacije početi već sledeće nedelje, kao i da su britanske bolnice spremne za taj posao.

On je za Skaj Njuz rekao da je to "fantastična vest".

Vakcina se smatra najboljim medicinskim sredstvom protiv pandemije korona virusa koje bi omogućilo da se svet vrati normalnom životu.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track