OVO NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: Poljski zdravstveni sistem kolabirao zbog jedne, male greške
Foto: Nikola Anđić

ups

OVO NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: Poljski zdravstveni sistem kolabirao zbog jedne, male greške

Planeta -

Zdravstveni sistem Poljske kolabirao je danas nakon što je greškom objavljeno da svi stariji od 40 godina mogu da se vakcinišu.

Prema ranijim pravilima, samo oni stariji od 60 godina i medicinski radnici trenutno mogu da dobiju vakcinu protiv korone. Vakcinacija onih starijih od 50 trebalo je da počne početkom aprila i da bude u punom zamahu u maju.

Međutim, onlajn sistem registracije počeo je danas da prima prijave svih starijih od 40 godina a vladin sajt za vakcinaciju je čak i tvitovao: "Ovo nije prvoaprilska šala".

U roku od nekoliko sati, ministar zadužen za vakcinaciju Mihal Dvoržik poručio je da je došlo do greške. "Neki iz grupe 40-59 registrovani su za april greškom. Zbog toga će prijave biti privremeno suspendovane", rekao je on i dodao da bi mlađi svoje vakcine trebalo da dobiju u maju, a da će oni planirani za april biti kontaktirani i dobiće neki kasniji termin.

Haos je usledio posle ogromnog pritiska na vladu da dovede situaciju sa koronavirusom pod kontrolu. Opozicija je optužila vlast da su nesposobni da se izbore sa kovidom 19 i organizuju program vakcinacije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track