Najnovije vesti

POTRESNE POSLEDNJE REČI PRINCA FILIPA SINU Evo kakav je bio odnos princa Čarlsa sa ocem i kako se to prenosi na Vilijama i Džordža
Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

KRALJEVSKA PORODICA

POTRESNE POSLEDNJE REČI PRINCA FILIPA SINU Evo kakav je bio odnos princa Čarlsa sa ocem i kako se to prenosi na Vilijama i Džordža

Planeta

Princ Filip možda nije imao ružičastu vezu sa princom Čarlsom, ali je uvek bio tu da ga pripremi i podrži kao naslednika britanskog prestola.

Filip se pobrinuo da pre smrti Čarlsu kaže kako je ponosan na njegov napredak. Pre smrti vojvode od Edinbugha, Filipove poslednje reči za njegovog sina pokazale su kako je kao otac blistao od ponosa.

Prema kraljevskom biografu Ingrid Sevard, „Naravno, sada se dobro slažu jer je Čarls naslednik prestola. Pažljiv je prema ocu kad ga vidi, što, naravno, [u] sadašnje vreme nije često.

„Mislim da je princ Filip na neki način ponosan na svog sina princa Čarlsa, na način koji nije bio ranije. I on vidi da su sve stvari koje je podučavao princa Čarlsa o okolini i o planeti i o tome šta radimo na planeti, što je trenutno vrlo aktuelno u ovoj zemlji.

Predavao je princu Čarlsu, koji je zauzvrat podučavao princa Vilijamu, koji zauzvrat podučava princa Džordža. Dakle, to je [njegovo] nasleđe - da je bio prvi kraljevski čovek koji je ikada progovorio o klimi i potencijalnim opasnostima “, dodala Sjuardova.

Autorka knjige Princ Filip privatno dodala je: „U poslednjih 20 godina konačno su imali zaista dobre odnose, ali pre toga je bilo loše.“

Kurir.rs/Geo.tv

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...