ŠTA SE DEŠAVA SA BOINGOVIM AVIONIMA? Još jedna drama na nebu iznad Indije, Kinezi ga isključuju iz svoje flote VIDEO
Foto: Jason Redmond / AFP / Profimedia

problemi

ŠTA SE DEŠAVA SA BOINGOVIM AVIONIMA? Još jedna drama na nebu iznad Indije, Kinezi ga isključuju iz svoje flote VIDEO

Planeta -

Avion Boing 737 Maks kompanije Spejsdžet koji je iz Čenaja krenuo u Durgapur, morao je da se vrati nakon što je jedan od motora otkazao dok je letelica bila u vazduhu, saopštili su visoki zvaničnici vazduhoplovnog regulatora DGCA.

Incident koji se dogodio početkom ovog meseca bio je drugi u poslednjih pet meseci koji je uključivao Maks avion Spejs džeta, prenosi Ekonomik tajms.

Drugi Spajsdžetov avion 737 Maks, koji je 9. decembra prošle godine leteo iz Mumbaja za Kolkatu, morao je da se vrati u glavni grad Maharaštre zbog "tehničkog problema" na motoru.

Generalni direktorat za civilno vazduhoplovstvo (DGCA) prizemljio je sve avione Maks u Indiji 13. marta 2019, tri dana nakon pada aviona Etiopian erlajnsa 737 Maks u blizini Adis Abebe.

Tada je poginulo 157 ljudi, uključujući četiri Indijca.

Boingov najveći kineski kupac uklanja 737 Maks iz flote

Najveći avio-prevoznik koji koristi avione kompanije Boing u Kini uklonio je više od 100 aviona američkog proizvođača 737 Maks iz svoje flote, navodeći kao razlog nesigurnost u isporukama, prenosi Blumberg.

Predsednik kompanije ''China Southern Airlines Co.'' Ma Ksu Lun rekao je na prošlonedeljnom brifingu za investitore da će Boingov ažurirani najprodavaniji avion biti isključen iz isporuka flote do 2024. Prevoznik očekuje da će u tom periodu preuzeti ukupno 78 aviona, u odnosu na 181 po prethodnoj prognozi u martu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track