Najnovije vesti

TURSKA KLJUČA OD BESA: Sin predsednika strane države ubio kurira, a onda neometano pobegao iz zemlje?! UŽAS ZABELEŽILA KAMERA
Foto: Reuters, 28 Okt 2015

skandal

TURSKA KLJUČA OD BESA: Sin predsednika strane države ubio kurira, a onda neometano pobegao iz zemlje?! UŽAS ZABELEŽILA KAMERA

Planeta -

Sin predsednika Somalije, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u Istanbulu u kojoj je nastradao motociklista, pobegao je iz Turske.

Muhamed Hasan Šeik Mohamud naleteo je automobilom na kurira Junusa Gečera 30. novembra u Fatihu. Gečer, koji je od udarca odbačen u vazduh, prevezen je u bolnicu sa teškim povredama, ali je uprkos naporima lekara preminuo šest dana kasnije.

Iza njega je ostalo dvoje dece od kojih jedno ima invaliditet.

Muhamed Hasan Šeik Mohamud, koji je saslušan u policijskoj stanici nakon saobraćajne nesreće, prvobitno je pušten, a zatim mu je određena zabrana putovanja.

Tužilaštvo je nakon smrti Gečera raspisalo poternicu za sinom somalijskog predsednika, međutim, policija je otkrila da je nestao još 2. decembra, navodi Haber.

Sledeći korak je izdavanje međunarodne poternice.

Bekstvo sina somalijskog predsednika Hasana Šeika Mohamuda izazvalo je oštre reakcije u Turskoj.

Gradonačelnik turske prestonice Ekrem Imamoglu objavio je snimak nadzorne kamere na kome se vidi kako automobil, kojim je upravljao sin predsednika Somalije, udara i vuče motocikl nekoliko metara.

Hasan šeik Mohamud
Hasan šeik Mohamudfoto: AP Rafiq Maqbool

- Osumnjičeni je napustio Tursku neometano - naglasio je Imamoglu i dodao da "mentalitet zatvaranja očiju" kad su moćnici u pitanju ne dozvoljava odbranu prava građana.

Veštak je inače utvrdio da vozač motocikla nije prekršio saobraćajna pravila i da nije imao bilo kakav kvar koji je doveo do nesreće i da je za tragediju prvenstveno kriv osumnjičeni.

Ankara je tokom proteklih decenija održavala bliske odnose sa Somalijom. Turska smatra Somaliju sestrinskom državom i ključnim partnerom na Rogu Afrike.

Somalija inače ima oko 17 miliona stanovnika od kojih su apsolutna većina muslimani.

(Kurir.rs/Z.Ko/Protothema/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:29

ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Tamo je korupcija izražena! LAKO STUPE U KONTAKT SA VLASTIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track