JEZA! INTERNETOM KRUŽI SNIMAK KOJI JE SADA U POSEDU ČEŠKE POLICIJE! Ilić UŽIVO iz Praga o masakru u kojem je POGINULO 15 LJUDI
Foto: Printscreen/Twitter/ RadioGenoa

kurir tv

JEZA! INTERNETOM KRUŽI SNIMAK KOJI JE SADA U POSEDU ČEŠKE POLICIJE! Ilić UŽIVO iz Praga o masakru u kojem je POGINULO 15 LJUDI

Planeta -

U jutarnji program "Redakcija" uživo se uključio iz Praga predsednik NVO "Geopolitikon" Milutin Ilić povodom strašnog masakra koji se dogodio juče oko 15 časova u glavnom gradu Češke kada je napadač naoružan automatskom puškom ubio najmanje 15 osoba, a ranio više od 24 u do sada najsmrtovnijoj pucnjavi u istoriji Češke.

Češka, Prag
foto: Printscreen/Twitter/ RadioGenoa

Ubica, dvadesetčetvorogodišnji student Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta, poginuo je pošto je pao sa zgrade fakulteta.

David Kozak, Prag, napadač
foto: Printscreen, Shutterstock

To je saopštio gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda, medjutim, policija se još nije zvanično izjasnila o načinu na koji je napadač poginuo, ali lokalni mediji javljaju da je pre pada pucao sebi u glavu.

Kako je otklonjen momenat da je napad terorističke prirode, Ilić podseća da je pre ovog ubistva počinjeno još jedno kada je ubijen otac i njegovo dvomesečno dete za koje se sumnja da je isti počinilac.

- Verovatno će ispasti da je neki psihološki problem. Ubicu su smatrali čovekom bez i jedne mrlje u karijeri... Šta je bitno za istragu - dobio je dosta pohvala, smatrao se perspektivnim studentom... zbog toga je imao dozvolu za posedovanje velikog broja oružja. Ovde je to moguće i čak nabaviti i vojnu pušku kojom je on izvršio ubistvo. Napominjem da je ovde to moguće i da je legalno nabaviti sve za nju, sve što mu je nažalost pomoglo u izvšrenju zločina - započeo je Ilić.

Negde oko 14 i 59 stigla je prijava o pucnjavi i aktivnom strelcu u prostoru fakulteta. Ubica nije imao saučesnika, a kako je rekao Ilić, policija će sve saznati.

- Prijavom u 12 i 20 u njegovoj opštini da će mlad muškarac da ode u Prag i da izvrši samoubistvo, policija je odmah reagovala, na šta su u 12 i 45 ustanovili da je njegov otac ubijen. Do 14 policija evakuiše objekat gde je on trebalo da ima predavanja, ali on odlazi u samo sedište fakulteta... Negde oko 14 i 59 stiže prijava o pucnjavi u tom prostoru, policija, shvativši da treba da bude na drugom mestu, upućuje se tamo, URNA specijalna jedinica ekvivalent srpskom SAJ-u bila je za 11 minuta na licu mesta, u 15 i 25 se potvrđuje rešavanje situacije... Još se utvrđuje da li je ubica počinio smoubistvo - rekao je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:39

Poljaci koji su došli u Prag da navijaju za Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track